Szerintetek napi fél óra mesenézés sok egy majdnem három éves gyereknek?
Nálunk 1 évesen nézett napi fél óra mesét.
Most 3 évesen akkor a Hófehérke közbepén le kéne kapcsolnom a tv-t:)
Ha napi szinten kiviszed az udvarra, játszótérre, játszik szaladgál kint, bent is szépen eljátszik, akkor szerintem 1,5-2 óra mesenézés is bele fér, hisz nem az egész nap arról szól hogy mesét néz!
Emlékszem anno mi is egész nap kint voltunk, de délután néztük a Donald kacsát, Gumimacikat... Semmi bajunk nem lett tőle!
szerintem sem lehet ezt így megmondani
ez egyben van ez a fél óra? vagy elosztva egész napra?
Ti lehet, hogy nem vesztek többet, de a rokonok majd vesznek, abban biztos lehetsz, hacsak nem teszel drákói intézkedéseket.
Megunni nemigen fogja a kisgyerek ezt a pár mesét sem , ők nagyon szeretik az ismétléseket. Viszont mivel a szülő tekintélye még nagyon erős ebben a korban, ha határozottan képviseled, hogy mikor, mit és mennyit nézhet, bele fog nyugodni, hogy nálatok ez a rend. Lehet, hogy néha próbálkozik majd tágítani a határokat, de ha ellenállsz bele fog nyugodni.
A nagymama sokkal kevésbé...
Figyi én is sok mindent úgy be akartam tartani a gyerekeimmel aztán rájöttem hogy teljesen nem tudok őket hermetikusan nevelni, igen, lesz néha csoki, csipsz cukorka akárhogy is egészségesen etetem őket ha csak itthon vannak.
És a tévézés is ilyen, nekem a fiam 3 éves koráig egy perc tévét nem nézett mert nem érdekelte! Nagyon örültem neki, aztán egyszercsak elkezdte érdekelni és mivel ő nézte egy kicsit így a 2 éves huga is!
Akkor döntöttem úgy hogy valamennyit engedni kell belőle, szerintem amit te írsz napi fél óra az teljesen megengedhető.
Tudom hogy riasztó ahogy ülnek előtte és "bámulják" ahogy írod, de betartva a mennyiségi korlátot szerintem nem lesz tőle semmi baja. Végülis milyen sok órából áll egy nap, amit mindenféle értelmes dologgal töltötök, ahhoz képest mi fél óra? :)
Ezek szerint a fiam is túl sokat néz tv-t 2 éves kora óta, bár én nem tartom soknak, és minőségileg sem olyan, hogy "ülj le a tv elé és nézd" tv nézés.
Nálunk összesen 3 mese megy: Bogyó babóca, Éliás a kis mentőhajó és Chuggington.
Reggel, mikor átjön, mesenézés van, addig mi is tudunk kómázni a párommal (mostmár nem nagyon, a két hetes hugi mitt), és este fürdés után is mesenézés van alvás előtt. Ezt is együtt nézzük, nem úgy, hogy ő nézi, mi meg mást csinálunk. Így fújjuk kívülről az összes bogyó babóca részt, volt egy idő, amikor az éliást kellett nézni mindig (ha 4-szer végig nem néztük az egész évadot, akkor egyszer sem) és most 1-2 hónapja csak chuggington megy: rengeteg részünk van meg (nem dvd-n, hanem számítógépen, aminek a monitorja a tv) és nem unja a fiam.
Én azt gondolom, hogy ha nem 1000 fajta mesét néz, és ott ülünk mellette mi is akkor nem sok az a napi 2*fél, 3/4 óra (egy rész 10 perces, sokszor 3-at is megnézünk egymás után).
Hétvégén szokott lenni fifi, meg roary, yakari stb. de ezek érdekes módon nem kötik le, inkább játszik. Ezeket már csak én nézem :o))
Próbálkoztunk már kisvakonddal, Vukk-kal, sőt a békebeli Vackorral is... nem. Az első rész közepén megy játszani. Nálunk csak a fenti 3 megy lassan 3/4 éve :o)
Szóval ha a gyerkőcöd belelovallja magát, na gondold, hogy megunja. Mi sokszor néztünk egymás után ugyanazt a részt, mert mindig azt kellett nézni, más nem volt jó.... De legalább addig mi is pihentünk és néztünk ki a fejünkből esténként...
A fiamat a mesemondás este nem köti le. Könyvet nézegetni, mesét olvasni napközben szoktunk játszás időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!