Szerintetek ez normális egy 6 és fél éves gyereknél?
Párom kislánya (akit egyébként NAGYON,szinte sajátomként szeretek)szeptemberben kezdi az iskolát.Én nem nagyon értek a gyerekekhez,mivel sajnos nincs sajátom,de úgy látom,hogy bizonyos szempontból elmarad a korától.Reggel és este még mindig cumisüvegből iszik,és állandóan szopja az ujját,amit nem tudom,hogy az iskolában mennyire fognak jó szemmel nézni.Ezenkívül van egy picike kispárnája,amivel alszik (ez még nem gond),de mindenhova cipeli magával,legyen az strand,áruház,vendégség,bármi.Ha véletlenül otthon felejtjük,akkor sír utána...Természetesen tudom,hogy nekem ezekhez a dolgokhoz nem igazán van közöm,csak meg vagyok rajta lepődve,és nem tudom,hogy ez mennyire van rendjén ilyen korban.
A másik az az,hogy szerintetek az helyén való,hogy este 11 körül fekszik le aludni és 9 óra körül vacsorázik?Mert jó,igaz,hogy hétvégén van csak nálunk,de én amennyire visszaemlékszem,engem és a testvéreimet anyukám,amikor ennyi idősek voltunk,5-6 fele megvacsoráztatott,utána 7 körül megfürdetett és 9 óra körül lefektetett aludni.De lehet nem ez az általános,csak én hiszem ezt normálisnak.
Előre is köszönöm a válaszokat.
En igazn csak a zujszopashoz tudok hozzaszollni. Ocsem 11 eves koraig szopizta az ujjat. Akkor szokott le rolla mert akkor erezte, hogy mar ciki. Addig barmilyen proba kidarcba fulladt a szuleim reszerol. Ot ez megnyugtatta, a suliba nem emlekszem, hogy csufoltak volna emiatt mert sajnos nem emlekszem arra, hogy mennyire nyilvanosan szopizta az ujjat. Azt tudom, hogyha valami izgalmas ment a TV-be vagy este elalvas elott volt akkor ujjat szopizott 11 eves koraig. Okos normalis ember lett belolle.
Az alvas az nagyon gyerekfoggo. Van olyan aki nem igenyli annyira mint a masik. Az en kisfiam 2 es fel eves es mar regen nem alszik delutan. Nem igenyli. Van viszont olyan korabeli gyerek akivel este 5 fele mar nem lehet birni ha nem alszik delutan egy-ket orat. Az en fiammal semmi gond pedig reggel 7-kor kell (igaz este 8-kor fekszik le de akkor sincs akkora alvas igenye mint a korabeli tarsainak). Valamennyire kell alkalmazkodni ahoz is, ami a gyerek igenye nemcsak a felnotte. Nem azt mondom, hogy vegye at a gyerek az iranyitast de alkalmazkodni kell mindket felnek.
Szia!
Nekem pont 7 éves lesz az unokatesóm, de én egy ilyen dolgot sem tapasztalok nála amit mondasz. Jó oké a kajálás olyan hogy nem eszik rendesen, de este meg az anyját nyaggatja hogy éhes. Amúgy ilyen hogy cumisüveg meg újjszopás?Hát, az iskolában kinevetik majd sztem, hamar leszokik. Nincs nagyon elkényeztetve?
Szerintem ezek inkább csak rossz szokások. HA iskola érett, akkor nyilván fizikailag és szellemileg megfelel az elvártnak.
A párnáról majd leszokik, az iskolában előbb-utóbb cikinek érzi majd. Sok gyerek szopja az ujját, vagy rágja a körmét. Ez is csak rossz szokás.
Ha elkezdődik a suli, úgyis hamarabb kell majd lefeküdnie, különben nem bírja majd a korán kelést.
Szerintem az általad felsorolt dolgokból nem következik, hogy el van maradva.
Kicsit el van kényeztetve,de inkább csak olyanban,hogy mindent megkap,de nem hagynak mindent rá,ez szerintem csak azért nem kérdés,mert a szülei nem látják problémának.
Azt hogy elmarad,nem úgy értem,hogy fogyatékos,csak én ennyi idős gyereknél még sosem láttam cumisüveget,persze ez nem jelenti azt,hogy akkor nem is normális,lehet csak én találom furcsának
Én már láttam :) Cumit is, cumis üveget is :) mondjuk az ilyet többnyire nem reklámozzák. Úgy vannak vele, hogy majd leszokik a gyerek. Kislányoknál meg gyakori, hogy valami tárgyhoz ragaszkodnak. Ha plüss maci lenne, lehet, hogy fel sem tűnne ennyire :)
Ismerősöm a 4 éves gyereket babakocsival hordta oviba reggel, mert még fáradt a gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!