Orrmandula műtét lesz a vége?
2,5 éves gyermekemnek, már 3. hete "sípol", "dudál" alváskor az orra, hangosan horkol!
Közben voltunk már orvosnál, kaptunk Fenistil cseppeket, és Calciumot amit vízben oldva kapott egy hétig! Ezen a héten javult az állapota, de ahogy elhagytuk a gyógyszereket, azóta újra színte ugyanúgy horkol alváskor stb..
Nappal nincs semmi tünet, semmi más panasza nincs!
Most azt mondta az orvos, lehet, hogy az orrmandulája van megduzzadva, és ez esetleg orrmandulakivételhez vezethet majd! De az is lehet, hogy kinövi.
Most újra a Fenistilt kell adnom neki egy hétig, ha hat akkor úgy gondolj lehet, hogy mégis valami allergia lehet!
Kérem írjon akinek hasonló problémája van/volt, mi lett a vége, mi lehet ez a baj,és hogy orvosolták?
Tényleg műtét lesz belőle? Ettől nagyon félteném!
De így ez nem állapot, lassan 3 hete nem alszunk rendesen se délben se éjjel...
Köszönöm ha írtok!
Nem vagyok orvos, de már mindkét gyerekemnek kivették az orrmanduláját illetve a garatot is. Szerintem is megszüntetné a horkolását ha kivennék. Nekem is horkolt a lányom, kb. ennyi idősen, aztán nekünk is azt javasolták, hogy vetessük ki. Később sajnos visszanőtt neki, aztán egy pár év múlva még egyszer műtötték, akkor már a garatot is kivették. De a horkolása megszűnt:)))
Nem vészes amúgy, főleg az orrmandulaműtét, hiszen ébredés után semmit nem érez, nincs fájdalma mint a mandulaműtét után. Ha jól emlékszem talán egyet kellett a kórházban aludni vele. Jobbulást!
Köszönöm válaszaitokat!
Megnyugtatásodad a műtét felől kedves első! Az altatás se viseli meg a kicsiket? Én attól is úgy félek, féltem!
Kedves Utolsó! Tényleg azt mondja az orvosotok, hogy normális ebben a korban ez? De jó lenne ha nekünk is ezt mondták volna..
De a te kicsidet nem zavarja az alvásban ez?
Nálunk olyan hírtelen kezdődött ez az "orrdugulás", horkolás..
Köszönöm ha még írtok!
Őt nem zavarja, inkább engem aggaszt. A másik, hogy mostanában nagyon be van száradva az orra, tengervizes spray-vel tisztitom neki. De nem beteg, nem taknyos.
Én inkább attól tartok, hogy ha közösségbe kerül akkor lesz állandóan mandula gyulladása és majd akkor kell kivenni. Gondolom azért mondta, h normális még ilyen korban, mert dolgozik ezerrel az immunrendszere, 4 éves korra alakul ki az immunrendszer védekezőképessége a gyerekeknél ezt olvastam valahol.
Most úgy néz ki, a Fenistil csepp (megint) hat! De vajon mi lesz ha újra elhagyjuk? Meddig megy ez így, hogy múlik el teljesen az orrdugulás? :( Jövőhéten majd meglátjuk mit mond (ezuttal) az orvos.
Köszönöm még egyszer, hogy írtatok (és ha még többet írtok azt is) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!