Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ftorocort fitymaszűkületre....

Ftorocort fitymaszűkületre. Vékonyodik a bőr, egyre jobban látszanak az erek. Meddig merjem kenni?

Figyelt kérdés
Kisfiam két éves. Mikor az egy éves státuszra vittem az akkori dokink felrántotta neki a fitymabőrt a beleegyezésem nélkül. Szegény kisfiam üvöltött és két hétig kamilláztam mire "rendbe jött". Fél éves korától minden fürdéskor egy picit megmasszíroztam és amennyit engedett hátrahúztam neki. Gyakorlatilag semmit sem változott. Viszont amióta az a barom hátrahúzta vissza tapadt, csak a húgycsőnyílás látszik. Fájdalmai nincsenek, normálisan sugárban pisil. Kaptunk Ftorocort kenőcsöt azzal kenem nyolc napja az esti fürdetés után. Ami elég ijesztő, hogy vékonyodhatott a bőr mivel egyre jobban látszanak az erek. Olvastam sok véleményt a neten. Volt aki azt írta, hogy egy hónap alatt sikerült teljesen megszüntetni a szűkületet és hátra lehetett húzni a bőrt. Félek, hogy addigra bőr sem marad, ha már most ilyen vékony. Az is igaz, hogy úgy tűnik mintha nagyobb lenne a nyílás. Mit csináljak, folytassam vagy vigyem el sebészetre?? Van egyáltalán esély, hogy megússza a kisfiam újabb "kínzás" nélkül?? Légyszíves azok válaszoljanak akiknek konkrét tapasztalatai vannak. Köszönöm
2012. aug. 14. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is így volt. Csak miután felrántották a bőrt már akkor kenegetni kellett napi 2szer és jól átmozgatni. Tehát hátra húzni és úgy is bekenni. Azóta semmi probléma. 2,5éves a fiam. Szerintem az a baj hogy hagytad hogy vissza tapadjon. :(
2012. aug. 14. 10:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit hogy mi 2-3hétig kentük.
2012. aug. 14. 10:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Valószínűleg igazad van, de nekünk akkor semmit sem adott rá a doki, és azt sem mondta, hogy mit kell ilyenkor csinálni. Mivel ő az első gyerekem, örültem ha nem sír a fájdalomtól, meg persze hozzá sem mertem nyúlni olyan csúnya volt a kukija. Csak az eleven húst látszott, és csupa kék volt.
2012. aug. 14. 10:54
 4/8 A kérdező kommentje:
hús látszott
2012. aug. 14. 10:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Tudom milyen csúnya ilyenkor! Az én kisfiam is szenvedett vele sokat mert utána meg volt dagadva nagyon. De mondom miután felrántották egyből kenni kellett.Szerintem próbáld meg azt hogy napi 2szer átmozgatod neki meg meg masszírozod hogy lazuljon a bőr és ne csak simán kend be. Amúgy ha nem fog neki feljönni megint fel fogják rántani :(
2012. aug. 14. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:

hat nezd, semmibe nem kerul elvinni egy gyereksebeszhez.

en a doktornot is megkerdeztem, o ugyanazt irta fel (mint nektek), es aznap elment a ferjem is a fiammal sebeszetre, ahol szinten ezt a kenocsot kaptak.

BE FOG GYULLADNI, be is kell neki, sajnos ez a mellekhatasa. utana kamillas furdo par napig, es elmulik.

Én azt mondom kenegesd addig, amig nem rendel a gyereksebesz, es mindenkeppen vidd el megnezni.

(nehogy abbol legyen baj, hogy abbahagytad)

A fiamnak igazabol nem fajt amikor be volt gyulladva, nekunk volt rossz nezni, o az olembe fekudt, es varta, hogy apa elobujtassa a makkocskat.

Nem volt neki kellemes, mert nem szereti, ha kenegetik bamrmilyet, de egyertelmuen nem fajt neki.

2012. aug. 14. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:

(ja, meg annyi, hogy nekunk szerencsere ez a rangatos kimaradt szerencsere, de szerinte ezt nem kene gyerekorvosoknak csinalni bizonyos esetekben) (vagyis ahol mar orvosi segitseg kell, akkor szakorvos csinalja)

(en imadom a doktor neninket, engedtem volna, ha azt mondja KELL, de szerencsere o is ugyanezen a velemenyen van, pedig nem kicsit ert a szakmajahoz)

2012. aug. 14. 13:36
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

szerintem a ftorocort kenőccsel óvatosan kell bánni.

A tájékoztatóján ez áll: Gyermekeknek csak kivételesen rendelhető. A kezelés időtartama - ha az orvos másképp nem rendelkezik - lehetőleg az 5 napot!!!! ne haladja meg.

A tartós és folyamatos kezelést a bőrsorvadás veszélye miatt, korra való tekintet nélkül kerülni kell.

Remélem már megoldódott a problémátok.

2012. okt. 4. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!