A melegkiütés mennyi idő alatt múlik el?
első válaszoló vagyok ismét ilyen a melegkiütés:
szívesen még találtam egy kis cikket bemásolom ide:
A csecsemő teste 36,5 - 37,5 fokos, de a hőszabályozása még nem stabil. Ha az időjárási viszonyokhoz képest túlöltözteted, akkor gyorsan pici piros pöttyök, úgy nevezett melegkiütés jelenik meg a testén. Ettől sem kell megijedni, hiszen levetkőztetés után hamar elmúlnak maguktól, kezelni semmivel nem kell. A keze, ha hideg, az nem jelenti azt, hogy fázik, legalábbis, ha kibontva, ruhája alatt meleg, akkor biztosan nem. A fázó baba általában csuklani kezd akkor, amikor már kellemetlenné kezd válni számára a hűvös. A megfelelő ruházatot egyszerűen ellenőrizheted, hiszen ha melege van, a tarkója alatt a nyaka azonnal izzadni kezd. Ha ezen a helyen nyirkos, akkor jobb, ha egy réteg ruhát leveszel róla.
Kezelése: Naponta érdemes lemosni a bőrt tiszta vízzel, hintőporozni, de a legjobb, ha a kicsit hűvös helyen tudjuk tartani. Amennyiben a melegkiütés elfertőződik, gennyes csomók keletkeznek, akkor antibiotikum, esetleg sebészi megnyitás is szükségessé válhat.
szia
az én kislányomat is sokszor kiüti a meleg én ilyenkor ha már nagyon sok pötty van rajta akkor mindig megfürdetem,hogy felfrissüljön szegénykém és utána 2-3 óra múlva el is tűnnek róla.
sok ember azt hiszi,hogy fázik a babája pedig ez nem igaz sokszor azért hideg a pici testűk,mert túl melegük van.
én ilyen melegben naponta többször mindig fél-fél órákra levetkőztettem meztelenre mindig nagyon élvezi,és egész nap csak egy pelus van rajta,még így is sokszor kiüti a meleg,de már nem olyan sűrűn és nem olyan ronda foltos mint a nyár elején volt,én is mindig féltetem és ha mást nem is egy badit mindig adtam rá,de mára már rájöttem,hogy teljesen felesleges mert csak szegény picurkámnak ártok vele,amikor amúgy is alig lehet elviselni ezt a hőséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!