Szerintetek egy arabnak (fekete haj, szem, sötét bőr) és egy magyarnak (világos haj, szem, bőr) lehet világos hajú és szemű gyereke?
Lehet, de sokkal nagyobb rá az esély, hogy inkább a sötétebb jegyeket örökli, mivel az a domináns.
Pl. a szemszínnél is a barna szín erősebb, mint a kék.
pedig a kislány teljesen világos bőrű és hajú..a szeme is világos..
lehet h nem is az arab az apa?!
nem rosszindulatból kérdezem..csak nekem ez olyan fura..
Ha az apának volt világos bőrű és szemű felmenője, akkor simán lehet.
Ha a barna bőrű és szemű apa barnaságát biztosító allélpár Mondjuk szem esetében Bk (domináns a barna, recesszív a kék) az apa, és kk az anya, akkor a kicsi örökölheti mindkettejüktől pl. a kk-t, és kék szemű lesz, akkor is, ha alapból a barna a domináns.
Szia!
Én fekete hajú és barna szemű és kreolos a bőröm.
A Párom tejfel szőke hajú és világos kék szemű és fehér bőrű.
Lánykám fekete hajjal született, szerencsére gesztenyebarnára változott és tengerkék szeme van, hasonló a bőre, mint nekem eddig nem égett le, de szépen barnul.
Fiacskám barna hajjal született, maradt is még nem változott és barna szeme van, világosabb a bőre, mint nekem, de nem fehér, és szerencsére ő se a leégős típus.
Üdv két gyermekes Anyuka.
köszönöm a válaszokat! a kislány 3 éves!
az apa testvére is világos bőrű hajú és szemű magyar nőt vett feleségül..és ott teljesen arabos kislány született..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!