Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehet hasmenése 2 éves...

Mitől lehet hasmenése 2 éves lányomnak? A fogzástól?

Figyelt kérdés
Még 2 tejfoga hiányzik, az eddigiek is szinte tünetmentesen bújtak elő. De így utólag belegondolva többször volt már 2-3 napig tartó "megmagyarázhatatlan eredetű" hasmenése. Lehet az is a fogzástól volt. Ilyenkor mindig Normaflort adok neki és próbálom diétáztatni, aztán egyszercsak elmúlik. Most is adom a Normaflort 2 napja, de már 4 napja tart a hasmenés. Igaz csökkent, mert az első 2 nap 4X volt, azóta csak napi 1X , de az sok és híg. Még pelenkás és nem tudom, hogy amúgy vissza tudná e tartani, vagy hirtelen tör rá. Mindenesetre jókedvű és nem látom rajta, hogy görcsölne a hasa. Bocs, hogy ilyen sokat írok, de nem tudom eldönteni, hogy vigyem e orvoshoz, vagy a napi 1-2 híg széklet nem is olyan vészes? A Normaflort meddig kell adni? Amíg el nem múlik a hasmenés? Vagy esetleg egy hétig is kúraszerűen?
2009. júl. 20. 12:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ha 4 napja tart, én legalábbis felhívnám telefonon a dokit. De szerintem a fogától simán lehet, az én fiamnak is van olyankor. A Normaflort egy hétig is adhatod kúraszerűen nyugodtan. Üdv
2009. júl. 20. 12:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi. A dokit ma már lekéstük, de holnap elviszem.

A Normaflort hogy adjam? Eddig reggel-este adtam, mivel napi 2 kell, de most olvasom, hogy 3-4 óránként kell adni.

2009. júl. 20. 13:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha csak napi 1x van már neki, akkor szerintem elég a reggel-este 1-1. De nem vagyok doki, csak én így csinálnám :-) üdv és jobbulást. És addig ne adj neki barackot, stb, inkább banánt meg túró rudit, hogy az még ne hajtsa meg plusszban. Meg rengeteg folyadék.
2009. júl. 20. 13:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyáron rengeteg az emésztőrendszert támadó vírus. Szerencsére a legtöbb nem okoz komoly gondot. Talán ez is az lehet. Mindenképp vidd orvoshoz és fokozottan figyelj rá, hogy eleget igyon, de szerintem egy-két nap és elmúlik.

Mondjuk nálunk máshogy történt, mert fél év vissza-vissza térő hasmenésről a kisebbik lányomnál kiderült, hogy szalmonellája van. Egy éves volt akkor, és nagyon meglepődtünk, mert semmilyen egyéb tünete nem volt (se fájdalom, se étvágytalanság, se fogyás, se lassú hízás, se láz) és a családban sem volt soha senki szalmonellás. Mindenesetre magától elmúlt, nem kellett kezelni semmivel.

2009. júl. 20. 14:19
 5/5 A kérdező kommentje:

A szalmonellára már én is gondoltam. Azért is viszem holnap dokihoz, hogy széklettenyésztést csináljon. Nála is visszatérő, de eddig a fogzásra fogtam. De most délutánra nagyon beindult, már a 6. peluscserénél járunk és az étvágya is kezd elmenni.

Azért köszi a válaszokat. Remélem hamar túlleszünk rajta.

2009. júl. 20. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!