5 éves lányom nagyon harsány, egyfolytában beszél, hagosan, mit lehetne tenni, hogy emgtanuljon néha csöndben maradni, vagy halkabban beszélni, amikor játszik?
Nekem a 8 éves fiam ilyen.
Hiába intem csendesebb üzemmódra, 1-2 perc, és mintha elfelejtette volna-már megint hangos.
Emeltt rengeteget beszél. Ami nem baj, csak néha kicsit elfáradok-de ez legyen a legkevesebb.
Viszont azt hallottam, hogy ez összefüggésben lehet a hallásukkal-nem jól hall esetleg?
Én még nem kérdeztem a dr.nőt-de lehet, hogy megteszem.
Ill. néha arra is gondolok, talán azért csinálja, hogy mégjobban ráfigyeljünk.
Bár ennél jobban már nem igen hiszem, hogy tudnék.
Igen, a gyerekek imadjak a figyelmet. A tiednek meg kell osztozzon ket testverkevel....hiaba o az elso, hat valljuk be nincs konnyu dolga.
A folyamatos beszed ezzel a korral jar!
8 eve vigyazom masok gyerekeit...es hat nagyon ritkan van csendes pillanatom.
A kislany akivel most vagyok 5 eves. Mikor elunom a sok dumat megkerem, hogy ne beszeljen egy kicsit. Nem sertodik meg. Megerti. En is ugyanugy befogom mikor o jon ki a suli elokeszitobol es faradt mint a lo. Mert megker ra.
Kommunikacio.
Kerdezted mar tole, hogy hogyan hallja magat mikor beszel? Tudja-e hogy nagyon hangos? Emlekszik-e ra, hogy mar megkerted tobbszor, hogy vegyen vissza a hangerobol mert a fuledet zavarja?
Ha azonban nem hallja magat rendesen erdemes lenne elvinni dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!