Mi vált be nektek felfázásra kislánynynál?
A 4 éves lányom már hetek óta egyre gyakrabban ment pisilni, nem fájlalta a pisilést, és tiszta volt a vizelete. Aztán egyre gyakoribb lett a pisilés (néha csak inger), és megint adtunk le vizeletet mult hétfőn. Akkor már rossz volt az eredmény, sok volt a fehérvérsejt, vagyis erős gyulladást mutatott. Kiirtak neki gyulladáscsökkentőt szirupban és vizhajtót, valamint vizhajto teát. Ma megint adtunk le vizeletet, aminek az eredménye az lett, hogy fele annyira csökkent a fehérvérsejt szám, de még mindig sok (18, a norma 5 azt hiszem). Még mindig nagyon sokat jár pisilni, néha 2 percenként, valószinüleg a vihajtó miatt. Az orvos azt javasolta, hogy folytassuk azt amit eddig is szedett.
nektek mi vált be? Mert azt halottam, hogy antibiotikum injekció lenne a legjobb, de azt nem szeretnénk, ha lehet mást is.
Engem nagyon megtöbbent, hogy 4 éves gyereknek ilyen melegben vízhajtót írnak fel. Azt csodálom, hogy szegényke még nem száradt ki. (A gyerekek sokkal hamarabb kiszáradnak, mint a felnőttek.)
Antibiotikumot tablettában/szirupban is kaphatna, MIÉRT NEM KAP? Keress egy olyan orvost, aki szükség esetén felírja neki, nem kézrátétellel próbálja gyógyítani a gyereket.
(Ha a szirupban van antibiotikum is, akkor pedig másik kellene, mert szerintem nem hatott eléggé. Ilyenkor váltani szoktak.)
Csak egy rossz tapasztalat: ismerős anyuka többször vitte torokgyulladással és köhögéssel a gyerekét orvoshoz, de csak Nurofent kapott. Mikor a gyerek már 2 hete köhögött és a Nurofen ellenére magas láza volt, elvitte az ügyeletre, ahol megállapították, hogy a gyereknek tüdőgyulladása van. Szeretném jelezni, hogy a gyerekorvos AZNAP is látta, és a szokásosat mondta, Nurofen és majd elmúlik. Ugye nem kell mondanom, hogy mekkora baj lehetett volna egy kezeletlen tüdőgyulladásból?
(Kapott antibiotikumot és szerencsére meggyógyult, az orvost lecserélték.)
Csak most látom hogy elirtam a kislány szót :)
Na most megijesztettek, megyünk másik orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!