Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miket visztek az oviba?

Miket visztek az oviba?

Figyelt kérdés

Ilyenre gondolok,hogy hány váltásruhát visztek?Meg milyen ruhákat.Mindenből újat vesztek?Ha igen akkor milyen áron?

Ágyneműt milyet visztek?És mennyit?

Bent az oviba mibe szoktak lenni a gyerekek szeptemberbe?Rövidnadrág és póló?

Hány ruhácska kell vajon amibe a jelet is bele kell varrni?

Vettem ilyen ruhába varható szatén szalagokat de nem tudom mennyire lesz szükség.Eddig 20 darabot vettem.

2012. aug. 5. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy váltás ruhát kell vinni nálunk.

Ágynemű nem kell, csak egy kispárna. Huzatot adnak rá, és ott ki is mossák.

Bent mindenki olyan ruhában van, amilyenben szeretne. A lányok sokszor még télen is szoknyában:)

Nálunk a jelet sehová nem kell beleírni, mert nincs sok gyerek, elég jól figyelnek a dolgokra.

Új ruhákat nem igazán veszek, csak ha szükség lesz rá. Most van elég, ami bőven jó az ovira.

2012. aug. 5. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:

- Mi is csak egy váltás ruhát viszünk, ha valamelyik darab elhasználódna, másnapra pótolom.

- Nem kifejezetten vittem mindenből újat. Ha valamilyen ruhája nem volt, abból vettünk, olyankor persze új ruha lett bent is. Az udvari játszós nadrágra olyat érdemes vinni, amit nem sajnálsz, ha csupa sár és kosz lesz.

- Nálunk kellett vinni takarót és kispárnát, és a rá való huzatot. Abból olyat, amilyet szeretnél. Lepedőt adták egyedül, mert a speciális ágyakra varratott az óvoda.

- Hogy milyen ruhába vigyed szeptemberben, az erősen függ az időjárástól. Érdemes a zsákba betenni udvari ruhának hosszú és rövid nadrágot is, majd azt adják rá, amilyen az idő (ugyanez vonatkozik a váltás ruhákra is, nálunk nyáron is volt egy pulcsi bent a zsákban, ha valamiért fázna, fel tudja venni).

- Én nem varrtam, hanem filccel rajzoltam bele a jeleket. Azokba a ruhákba írtam, amiket bevittünk.

2012. aug. 5. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is kincstári ágynemű van, aki szeretne, vihet kispárnát. Az egész cókmókot hazaadják kéthetente pénteken kimosni, illetve ha indokolt, akkor gyakrabban is. Két váltás van, tehát érdemes lehetőleg másnap visszavinni, hogyha pl baleset adódna akkor az tisztát felhúzhassák neki egyből - de ha nem száradt meg vagy valami akkor kap másik jeles ágyneműt aznapra.

Év elején kellett vinni fogkefét, fogkrémet csoportpénzből vesznek az óvónénik (vagy szmk-s szülő), szintén kincstári a kis kéztörlőjük is.

Oviszsák: Nálunk külön kérték az óvónénik, hogy gyerekvállfa-méretű legyen a szélessége felül, hogy ne lógjon ki az öltözőszekrényből. az ár pedig... hát gondlom pénztrácafüggő, van 8-10 ezres mesehősös eredeti márkás is a csoportöltözőben, meg saját varrású is szép számmal, a lányomé kb 1500-ból megvolt, ő választott anyagot és megvarrattuk (először vettem egy 800 ft-osat de az két hét után megadta magát a varrások mentén).

Az ovisjelet én lakkfilccel mindenbe belerajzoltam (nálunk nyomatékosan kérték, hogy mindenben legyen benne, kabátban cipőben stb mindenben!)

Váltás ruha: bugyiból mindig van bent 2-3 db, zokni és hűvös időben harisnya vagy leggins, mert a lányom előszeretettel van bent szoknyában vagy tunikában.

Póló, hosszú ujjú póló, vékony tréningnaci és rövidnaci + kis szoknya is szokott neki bent lenni a zsákban. Reggel én olyanban viszem amiben udvarra is mehet, de sokan külön tartanak bent udvaros nyúzónadrágot/pulcsit, és ugyanezen szisztéma szerint sokaknak van külön udvaros cipője, az enyémek abban lehetnek kint amiben oviba vittem őket.

Pizsamából is kelleni fogy két szett, amúgy odabent jellemzőbben melegebb van, mint egy átlagos lakásban, úgyhogy ezt vedd figyelembe amikor ruhákat választasz neki, pl pizsamából is elég a vékony anyagú, még úgy is csatak vizesen ébrednek.

Ha bejön a locspocs mindenképp érdemes lesz vízhatlan zárt cipőt vagy gumicsizmát beszerezni, illetve télre hasznos lesz egy anoráknadrág, lehetőleg aminek magasított a dereka (én kétrészeseket szoktam venni nekik mert külön is hordható a kabát-alsó és tovább kihasználható!).

Én az ovikezdés miatt nem szoktam külön nagybevásárlást csapni nekik, kb ugyanez lenne a ruhatáruk szerintem ovi nélkül is.

2012. aug. 5. 15:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálunk megmondták miből mennyi kell, és mi kell.

A zsákba kellett rakni 2 pár zoknit, 3 bugyit, rövid és hosszú nadrágot, pólót és hosszú ujjú felsőt.

Kell váltócipő/szandál, kellett torna cipő, kinti nadrág hideg időben, ha nem azt akarod ráadatni, amiben mentetek.

Nekünk hidegben a leggings jött be vagy a harisnya, mert arra rá lehet húzni a kinti nadrágot, vagy télen az overált. És bár meleg volt a csoportszobában, de annyira nem,hogy sortban legyen bent a gyerek, ugyanis egész nap nyitva az összes ablak náluk.

Én is filctollal rajzoltam rá a címkére a jelet.

Ágynemű nem kellett, ott adnak.

(csak halkan jegyzem meg, hogy hiába van a gyerek jele a ruhában, rendszeresen más gyereken láttam a ruháinkat. Sokszor olyanon, akinek a szekrénye a közelünkben sem volt, és az adott ruha a zsák legmélyén volt...némelyiket vissza sem kaptuk...)

2012. aug. 5. 15:30
 5/5 anonim ***** válasza:

1 váltás van neki mindenből. Vannak neki használt és új ruhájai is. Az újak kínaiból. Melegítőbe jár, mert az a legkényelmesebb játszani. Van neki egy váltócipője, abban a van a csoport szobában. Ágyneműnek a babagyneműje van bent neki. Takaróval, huzattal, lepedővel, párnával együtt. Abban van bent amiben viszem is reggel.Nincs külön ovis kinti cipője. Jel csak a cipőibe, az ágyneműbe, pizsamán, törölközőn, fogmosópoháron és a fogkefén van. Alkoholos filccel írtam rá. A váltóruháján nincs jel, mert van nekik jellel ellátott zsákjuk, abban van a váltójuk.Az ágyneműt 2 hetente adják haza mosásra.

Az, hogy szeptemberbe miben vannak, az időjárás függő.

2012. aug. 5. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!