Ha egészségesen tápláljuk a gyerekünket biztos, hogy később is egészségesen fog táplálkozni? Van összefüggés?
Csak elgondolkodtam ezen a dolgon és érdekelne a véleményetek.
A saját példám miatt jutott eszembe. Vidéken nőttem fel, nem ismertem a gyors kajákat, pizzákat, péksütiket stb. Ünnep volt, ha csokit kaptunk a tesómmal. Anyukám persze mindig sütött sütiket, készített édességet. Saját kertünk volt, rengeteg zöldséggel, gyümölccsel, azokból készített ételeket ettünk + volt csirkénk, malacunk.
Kb. 15 évesen ettem először hamburgert is.
Nem azért mert ezek a gyors kaják tiltottak voltak, egyszerűen nem voltak elérhető közelségben.
Most már van egy 2 éves fiam, egészségesen etetem. Nem kapott még chipset, ropit, hamburgert stb. Nem is édesszájú, az uborka a kedvenc nasija.
Én viszont imádom a gyors kajákat, péksütiket, egyszerűen ezen élek. Pedig nem ezt láttam otthon, nem ezt hoztam magammal.
Szerintetek?
Ahogy a szakértők mondják: nincs egészségtelen étel, csak egészségtelen életmód.
Gyerekkoromban én sem láttam gyorskaját, se műkaját, de mai tudással belegondolva, rettenetesen egészségtelenül tápláltak (pontosabban sajnos tömtek) minket. Töménytelen hús, iszonyatos mennyiségű finomított szénhidrát. Közben azt hallgattuk, hogy fontos az egészséges táplálkozás.
Mikor a hamburger közelébe kerültem, nekem is volt egy időszakom, amikor viszonylag gyakran ettem, meg üdítőztem (szerencsére a csokit nem szeretem), és kedvencem a műkaja volt (zacskós leves, zacskós tészta stb. - mert könnyen és gyorsan meg lehetett "főzni", én meg gyakorlatlan voltam a konyhában).
Aztán egy csomót olvastam a helyes táplálkozásról, és helyreállt a rend, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszem, kevesebb hússal és szénhidráttal. Sajnos az üdítőt továbbra is szeretem, de igyekszem visszafogni magam.
Én azt gondolom, hogy nem tudjuk megszabni a gyereknek, hogy mit szeressen és mit ne, de a főbb irányokat meg tudjuk tanítani.
szerintem van összefüggés! főleg ha azt látja, te sem eszel "szemetet", és neki is többször elmondod, h a chips és társai nem egészséges kaják.
ezzel azt éred el, h idegenszerű marad számára, és ha majd nagyobb lesz, ki akarja nyilván próbálni, nem is baj, próbálja, de mindig tudni fogja, h nem egészséges, és nem jó, amit csinál. szóval a chips, kóla, csokik stb. mindig ilyen "ünnepnapi kihágások" lesznek, néha, ritkán. és ezzel az egészségét is megőrzi, és a pénzét sem költi majd ilyen sz@rokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!