2 évnél idősebb gyermeked jár vagy járni fog bölcsődébe? Miért?
Jár, mert egyrészt nem mindegy, hogy a max gyed 2-szeresét kapom, vagy csak 25ezret. Másrészt van bölcsivezető a családban, tudom, hogy a bölcsi nem mumus, és iszonyatos fejlődésen ment keresztül a fiam. Engem sem viselt meg, mert tudatosan számítottam rá, mi fog történni, így őt sem viselte meg érezhetően. Kiegyensúlyozott, nyugodt gyerkőc. Még egy évet fog járni bölcsibe (év vesztes).
A most születendő lányom, mivel augusztusi lesz, már 3 évesen oviba kerül majd. Az anyagiakon kívül azért is megy majd bölcsibe, hogy ne az oviba kelljen egy alig 3 éves gyerkőcnek beszoknia a 25 gyerek közé egyből, hanem már lesz egy kis társaság érzése, talán jobban megy majd az ovis beszoktatás. De sajnálom őt, mert úgy gondolom, hogy nem 3 éveseknek való a 25-30 gyerek két ovónőre....
jövőhét vasárnap lesz 2 éves. szeptembertől bölcsi. az ok roppant egyszerű: pénz!
koraszülött volt a lányunk és minden megtakarítás a gyógykezeltetésre ment el. akárhogyan is szeretnénk, a rezsit sem tudnánk fizetni a férjem fizetéséből.
ha itthon lennénk kettőnk bevétele 125ezer+csp.(húzós téli hónapban csak a rezsink 100 ezer) így visszamegyek dolgozni és kapok majd 97ezer + csp-t. így a bevételünk 197ezer+ csp (plusz az én kajajegyem) azért nem mindegy! a kérdés már csak az hogy meddig tudok dolgozni :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!