Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen kezdtétek el a...

Mennyi idősen kezdtétek el a szobatisztaságra nevelést és mennyi időt vett igénybe?

Figyelt kérdés
2012. júl. 24. 15:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
31 hónaposan(fiú)többször próbálkoztam ,de csak kiabált,egyszer csak fürdőbe ment és pisilt a wc,be rá 2 hónapra bilibe kakilt ,1 hónap múlva megszületett a tesó és vissza esett ,1 hónap kellett és újra bilibe kakilt.
2012. júl. 24. 21:09
 12/17 anonim ***** válasza:

22 hónaposan, és kb 3 hét után, már biztonsággal volt szobatiszta a fiam nappalra, lakáson kívül sem kapott pelust. Ekkorra már 1 hete az alváshoz is levettem. Először volt 1-2 baleset, de az is két hét alatt elmúlt.

Ha esetleg érdekel, hogy csináltam szívesem elmondom, de kéretlenül nem szeretnék okoskodni.

2012. júl. 24. 21:09
 13/17 anonim ***** válasza:
2 éves kora előtt már WC-be kakilt, utána 2 hónappal levettem rla a pelust. Eső pár nap napi 7-8 gatyacsere...aztán ritkult és 2 hét alatt éjjelre is szobatiszta lett.
2012. júl. 24. 21:15
 14/17 Pötyös Panni ***** válasza:
Mikor már stabilan tud ülni akkor megmutathatod neki a bilit ...Ha ismered a gyereked minden rezdülését, akkor azt is tudod mikor fog kakilni.Ilyenkor elváltozik az arca, erőlködik. Olyankor szépen rá lehet ültetni, nem erőszakkal.Közben magyarázz neki vagy adj vmi könyvet a kezébe.Aztán vagy sikerül vagy nem...:)Ha napközben megy is a dolog azért éjszakára még sokáig elkél a pelus.
2012. júl. 25. 02:33
 15/17 A kérdező kommentje:
21.09-es, örülnék ha elmondanád!
2012. júl. 25. 06:31
 16/17 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Bocsi a késői reakcióért.

A fiamnak egy éves kora óta van bilije, azóta mutogatjuk, de nem érdekelte. Addig jutottunk, hogy míg én a dolgomat végeztem, ő a bilin ült mellettem, persze szigorúan pelusban.

22 hónaposan felszakadt a fitymaszűkületet okozó hártya, ezért pelus tilalom volt a gyógyulásig.

Óránként ültettem bilire, 20-30 percet ült rajta, miközben mesét olvastam neki. A második este sikerült belepisilnie, utána már 80 %-ban jelezte, ha kellett neki. 2 napra rá sikerült belekakilnia is. A második héten már csak kérdezgettem, és csak akkor erősködtem, ha régóta nem ült rajta. Úgy emlékszem a hét második fele körül levettem a pelust a délutáni alváshoz, aztán 3 nap múlva éjjelre is, mert száraz pelussal ébredt. Fektetés előtt biliztünk, ahogy felébredt, már kiabált, és futottam a bilivel. Ekkor kezdte mondani a pisi, kaka szavakat. Egy-két baleset előfordult, de ez nem vészes.

3. héten már megkockáztattuk a játszóteret pelus nélkül, egy váltás ruhával a táskámban, és egy fánál pisiltünk. Azóta is mindig ugyanannál. Pár nap, és boltba, piacra, hosszabb utakra sem kapott pelust.

A legszebb az egészben, hogy mielőtt elkezdtük semmi jelét nem adta, hogy érdekelné a dolog, vagy, hogy érett lenne rá.

A kiságyra vettem matracvédőt, az jó a balesetek idején, mert nem lesz pisis a matraca. Ezt bababoltban, vagy Tescoban lehet kapni. Ez utóbbi helyet más anyukák írták hasonló témában. Sok sikert nektek.

2012. júl. 26. 20:43
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elég sokat vagyunk úton így nehéz igazán belekezdeni a dologba. Ha itthon vagyunk egész délután,leveszem a pelust, de 10 alkalomból egyszer pisil a bilibe. Inkább körbepisili a házat:) Sajnos nem előre jelzi , hogy pisi van, hanem ha megtörtént a baleset, elmegy a felmosóért és a kezembe adja:D Remélem lassan megérti hogy jó dolog ha a bilibe megy......
2012. júl. 28. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!