Hogy viszonyulnak az óvónők a nem teljesen szobatiszta gyerekhez?
5 hetünk van ovikezdésig és bizony becsúszik még a pisi néha a ruhába, a kaki pedig egyáltalán nem megy a wc-be csak a pelenkába (hiába csinálok bármit)..
Nagyon égni fog a fejem, hogy rossz anya vagyok a többi szülő és az óvodai alkalmazottak előtt?
Én már rettegek a szeptembertől..:(
Kérlek, 8. hozzászóló írd el az erre vonatkozó jogszabály számát, kíváncsi vagyok rá!
Én úgy tudom, hogy arra semmilyen rendelet nincs, hogy nem lehet még nem szobatiszta gyereket felvenni óvodába. Az igaz, hogy az óvodák minimálisan kötelező taneszköz jegyzékében nem szerepelnek a pelenkázáshos szükséges eszközök, tehát nem kötelező számukra a pelenkázás lehetőségét biztosítani – ám az, hogy valami nem kötelező, nem jelenti, hogy tilos! Az idevonatkozó jogszabály:
11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről, 7. számú melléklete – ezt az njt.hu oldalon el lehet olvasni.
Az óvoda anyagi-személyi feltételein, jóindulatán múlik tehát, felvesznek-e nem szobatiszta gyereket. De a kérdező nem is erről tudakozódott, hanem arról, hogy a már nem pelenkás, de néha be-becsurrantó gyerekét fel kell-e venni, tudniuk kell-e kezelni a problémát. Erről én azt gondolom, igenis minden ilyen korú gyerekekkel foglalkozónak tisztában kellene lennie azzal, hogy vannak olyan gyerekek, akik még nem teljesen megbízhatóan szobatiszták, és vannak, akiknél az ovikezdés visszaesést jelent e téren, és ezt tolerálniu kellene. Nálunk tolerálták, nyilván van, ahol nem, ahogy nyilván van olyan óvónő, akinek már a f**sza tele van a gyerekekkel… de akkor azt mondom, váltson pályát. :)
De persze, ha megírjátok nekem azt a törvényt, ami kimondja, hogy az időnként bepisilő gyereket nem kell felvenni óvodába, akkor meghajlok az indok előtt, még ha kreténségnek tartom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!