Jártatok már úgy hogy több GYES-t utal az államkincstár, mit csináljak?
Figyelt kérdés
Már a második hónap, hogy GYES-t kapok és 52ezer párszáz forint érkezett a számlámra. Nem értem miért? Szóljak vagy ne? De ha egybe visszakérik a plusszt akkor az elég szívás lesz. Valaki járt már így?2012. júl. 4. 16:34
1/14 anonim válasza:
Csak gyes? És a családi pótlék? Mert azt együtt utalják.
2/14 anonim válasza:
Valószínű észreveszik majd. S levélbe szólnak, hogy vagy egybbe fizesd vissza vagy részletekbe levonják a következőkből. Talán itt is él, hogy max 33%-ot vonhatnak le egyszerre.Mindenesetre ne nyúlj a plusszhoz.
3/14 anonim válasza:
Lehet, hogy szívás lesz vissza fizetni (gondolom nincs miből), de ha hagyod és ez fog menni, akkor előbb - utóbb úgyis kiderül a bibi..
Érdemes ennek utána járni, hogy mitől lehet ilyen "magas" összeg az "éhbér"!
Egyébként kérhetsz részletfizetést a tartozásról, azaz a plusz pénz visszafizetéséről. Vagy egyszerűen nem utalnak (max.) 2 hónapon keresztül és így fogják fedezni a többletet!
4/14 anonim válasza:
A GYES-t együtt utalják a családi pótlékkal. Ha 2 gyermeked van, akkor a gyes és a családi pótlék összege pont megfelelne ennek az 52 ezer párszáz Ft-nak.
5/14 anonim válasza:
gyes + csp nem tesz ki 52 ezret!
6/14 anonim válasza:
utolsónak:
2 gyerek után a csp 26600, a gyes 25650, a kettő együtt 52250. Vagyis de, kiteszi.
7/14 anonim válasza:
4-es vagyok. Igen, pontosan így gondoltam. 2 gyerek után járó csp és a gyes összege pont kiteszi azt az összeget, amit a kérdező írt. És ezeket egy összegben utalják, szóval szerintem erről lesz szó, és nem "tévedésről".
8/14 anonim válasza:
Reméljük, hogy két gyerekről van szó, bár a kérdező nem említette.
Viszont vagyok olyan naiv, hogy azt feltételezem, a kérdező tud számolni és a két gyerek után (már ha annyi van neki) tudja azt is, hogy mennyi járandóság jár neki(k).
Ismétlem: Legyen így !!!
9/14 anonim válasza:
A Mák-ból simán kinézem, így ha nem is most, de máskor tuti jó lesz ez a kérdés :-)
10/14 anonim válasza:
Igen, azz én is furcsállom, hogy a kérdező elfeledkezett a csp-ről,de úgy írta, hogy annyi érkezett a számlájára. És mivel a gyest +csp-t egy összegben utalják, ezért én úgy gondolom, hogy nincs tévedés. Meg azt még nehezebben tudom elképzelni, hogy a MÁK többet utal ki. De egyszerű a képlet. Ha 2 gyereke van, és összesen ennyi pénzt kapott, akkor az teljesen rendben van. Ha mondjuk csak 1 gyereke van, akkor tényleg többet, mint kellett volna, és ez esetben szólni kell, mert előbb utóbb rájönnek, és akkor úgy is vissza kérik, az pedig rosszabb, mintha meg sem kapnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!