Van értelme bulit rendezni 4. szülinapra?
Kisfiam hamarosan betölti a 4. évét. arra gondoltam, hogy a Kölyökparkban rendeznénk meg a szülinapi buliját, meghívnánk pár ovistársát, kb 10 gyerkőc lenne.
Mennyire élveznék? Vagy várjunk ezzel még pár évet?
Otthonra nem szeretnék bulit tartani, nagyon rossza tapasztalatom van ilyen téren.
Volt 1 itthoni összejövetel tartva, ahol 4 gyerek volt az ovis csoportból. Igazából mi, szülők jöttünk össze, és összeeresztettük a gyerekeket is. Hát .... Ők a gyerekszobába, mi a nappaliban. A gyerekszoba mind a 4 falát összefirkálták, az összes létező játékot (köztük a legókat, pötyit, építőkockákat, autópályát, ...) szétszórták, volt olyan amit szét is törtek, a ropit kiborították és beletaposták a szőnyegbe, ... és még sorolhatnám.
Azt gondoltam, magukra lehet hagyni tőlünk pár méterre pár 3,5 éves gyereket. Tévedtem!
5 éves elmúlt a nagyobbik fiam, de mi csak a következő szülinapján csapunk nagyobb bulit. Eddig csak az unokatesók jöttek át.
Amúgy az ilyen játszóházas buli hogy működik? Az ünnepelt családja fizeti az egészet és a vendégek csak ajándékot hoznak vagy illik olyat írni a meghívóba, hogy pl. xFt a buli és nem kérünk ajándékot? Persze a tortát és a nasit mi álljuk, ahogy otthon is.
Mi itthon is szoktunk gyerekbulit csinálni, mindig jól is sikerül, csak nekem mondjuk nem jut eszembe magára hagyni egy rakás háromévest. Abból mindig baj van.
Tavaly pl. többen összefogtunk és úgy tartottunk 3. szülinapot (két barátnőm gyerekei is pár nap eltéréssel születtek, mint az enyém) és csináltunk nekik kinn az udvaron (nyári gyerekek) egy nagy bulit. Volt vagy 15 kicsi. :-) Béreltünk közösen ugrálóvárat, csudára élvezték. Előző évben meg "medencés" buli volt, felfújtuk a nagy pancsolót, az összes kicsi abban pancsizott, édesek voltak. :-)
Idén még nem tartottunk bulit (februárban volt négy éves), és még gondolkodom a jövő évin. Az a baj, hogy egyik kis barátja (tesóval) elköltöztek, tehát mindig kell valami kis alkalom, hogy össze tudjunk jönni.
Ami azt illeti, én is folyamatosn vendégül láttm a barátnőimet a gyerekeivel, két éves koruk óta. Két nagyobb, két kisebb, de (pedig a nagyok elég "vadak") semmi ilyesmi nem történt. Mindegyik tudta, hogy mit szabad és mit nem. Persze kb. 10 percenként, vagy ha nagyobb volt a kiabálás átnéztünk rájuk. Rendeltenséget csináltak, de amikor már nagy volt a kupi, akkor szóltunk, hogy most pakoljanak el, hogy legyen hely a játékoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!