Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » ÁTLAG 16 hónapos kisgyermeked...

ÁTLAG 16 hónapos kisgyermeked miket csinál, miket "tud"?

Figyelt kérdés

Miket kellene tudnia ebben a korban?

Kicsit elkámpicsorodtam egy kérdés kapcsán, mert az én lányom 2 szót mond, nem 90-et, nem köszön sehogy, nemhogy 3 féleképpen.

Nem öltözik, vetkőzik, max. a sapkát teszi a fejére.

Az én lányom el lenne maradva?

Éri a kéréseimet, hívom enni, jön utánam, cuppog. Építőkockákat épít jópárat. De egyébként semmi különöset nem csinál. Tényleg kellene?

2012. jún. 26. 16:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én kislányom most 18 hónapos, pár szót mond, de nem köszön, csak integet. A sapkáját ő is le tudja és fel tudja venni. Cipővel próbálkozik, de nem sikerül neki egyedül. Szerintem nincs lemaradva, nem kell megijedni. Van aki gyorsabban kezd beszélni, vagy aki lassabban. Ismerek egy kisfiút, most 7 éves, 3 évesen még mindig csak pár szót mondott (nem 90-et), 3,5 évesen nem vették fel az oviba, mert nem volt még szobatiszta nappal sem. Egyébként egészséges, csak lassabban fejlődött.
2012. jún. 26. 17:23
 2/5 anonim ***** válasza:

15 hónapos a fiam.

Öltözésnél, vetkőzésnél segít, de csak ha nem nyűgös, pl. nyújtja a lábát a zoknihoz, kihúzza a kezét, ha kérem. A sapkát nem tudja feltenni a fejére, odafogja. :D

Köszönni még csak integetéssel köszön, de azt boldog-boldogtalannak...

Szavak... hát, bababeszéd, halandzsa, értelmesen nagyon keveset mond.

A kajához hívást ő is megérti! :D

Szerintem nincs semmi baj a kislányoddal, a fiammal se. Fognak ők még annyit dumálni, hogy le se lehet lőni, vagy egy nap százszor átöltözni, mert más ruha tetszik neki.

2012. jún. 26. 18:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi volt az a másik kérdés, és mit értesz öltözésen, de itt az ovisok kiscsoport végére kell hogy öltözzenek... Másfél évesen még jó ha játékból lehúzza a zokniját:)
2012. jún. 26. 19:23
 4/5 A kérdező kommentje:
2012. jún. 26. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:
e
2012. aug. 29. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!