Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tesók ugyanabba az ovicsoportb...

Tesók ugyanabba az ovicsoportba, vagy külön-külön? Érvek érdekelnének, meg a tapasztalatok.

Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 23:11
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ugyanabba, az enyémek még kicsik 6 hós, és 2 éves, de majd szeretném ha egy csoportba járnának. Suliba viszont nem iratnám egy osztályba őket (ha egy idősek).

Oviban vegyes csoport van.

2012. jún. 25. 23:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Ikerfiaim vannak, most voltak első osztályosak. Az egyértelmű volt számunkra, hogy oviban egy csoportba járatjuk őket (könnyebb is volt a beszokás), suli előtt már nagyobb dilemmában voltunk. Végül egy osztályba mentek, így egy év után ezt nem bántuk meg.
2012. jún. 25. 23:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szintén ikerfiúk vannak. Egy ovicsoportba fognak járni, és lehetőleg egy iskolába, egy osztályba is. Egyrészt mindkettejüknek a legjobbat akarjuk (és a legjobbat néztük ki), másrészt hogy is mennék pl. szülői értekezletre, ha ugyanabban az időben, de más-más teremben kéne ülnöm?

VAnnak ilyen gyakorlati dolgok, amelyek miatt eszembe sem jutna külön osztályba íratni őket.

Talán csak két kivétel van: ha kiderül, hogy nagyon más az érdeklődési körül, és más-más területen jeleskednek, akkor külön fogjuk íratni őket. Nem teszem pl. matekcsoportba azt, aki borzad ettől a tárgytól, csak mert a tesó abból nyer versenyeket, stb.

A másik az, hogy ikreknek akkor ajánlott a külön csoport ill. osztály, ha úgymond nagyon egymás fenekében bujkálnak, pl. másokkal nem játszanak, nem kommunikálnak. Nem hiszem, hogy nálunk ilyen alakulna ki, de ez a másik eset, amikor nem íratnám őket egy csoportba.

2012. jún. 26. 07:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk vegyes csoport van, együtt fognak járni a testvérek. Ez szerintem jó.

Bár biztosan vannak extrém esetek, amikor a pici annyira rátelepszik a nagyra, hogy az már zavaró lehet (vagy fordítva). Ezt úgyis látja a szülő vagy az óvónő, aztán legfeljebb kiveszik a picit és átteszik máshova.

2012. jún. 26. 07:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Két év van a nagyobbjaim között, a lányom szeptember óta jár oviba, a fiam szeptembertől néha megy majd. Igaz, ő még csak 2 éves lesz ekkor, de már most annyira menne a tesójával, hogy mindig sírás van reggelente, hogy ő nem maradhat az oviban. Szerencsére alapítványi ovi, igaz fizetős, de gyakorlatilag bármit lehet, pelenkásan is mehetnek a gyerekek, stb. Így engedni fogom a nyári szünet után a fiamat is, ha nem is minden nap és én természetesnek veszem, hogy egy csoportba kerülnek. Itthon is rengeteget játszanak együtt, szeretik egymást, a kicsinek meg mindenképp biztonságérzetet fog jelenteni a nagyobb testvér. Most is ott hagyom néha őket egy-két órát az ovi játszóházában, szintén együtt, mert imádják, alig várják, hogy mehessenek. Nincs is gond együtt velük, szóval ők tuti együtt mennek majd.
2012. jún. 26. 08:01
 6/9 anonim ***** válasza:
10%
Nekem ikerlányaim vannak, és egy ovis csoportba járnak. A mi ovinkban nincs vegyes csoport. De ha nem egyidősek lennének, akkor tuti más csoportba íratnám őket. A nagy megérdemel egy kis szabadságot, hogy ne "lógjon" mindig rajta a kicsi. Otthon úgyis együtt vannak.
2012. jún. 26. 09:08
 7/9 Sókristály ***** válasza:
76%

1 év van a fiam és a lányom között.

Amikor oviba írattam Őket, szerettem volna a közös csoportot, de a vezetőnő nem engedte. Azt mondta, higgyem el, rossz hatással lenne rájuk.

A külön csoportnak az lett a következménye, hogy nem akartak beilleszkedni, ment a sírás minden reggel, nem játszottak a többiekkel. Csak az udvaron voltak jól el, mert oda együtt ment a két csoport.

Átvittem Őket másik oviba,közös csoportba. Minden áldott nap ugyanúgy kezdődött: 10 percig állt a két gyerek egymás mellett a szőnyeg szélén, és felmérték a terepet. Aztán mentek a maguk dolgára. Külön játékaik, külön barátaik voltak, de ha valamelyiket bántották, vagy elesett, a másik ott termett vígasztalni.

Aztán úgy alakult, hogy együtt lettek elsősök, mert éppen akkor ment volna a fiam suliba, amikor költöztünk, és minden, de minden megváltozott körülöttünk, így visszatartottuk egy évet.

Sokfelé hallottam, hogy nem jó, ha egy osztályba járnak, mert óhatatlanul menni fog az összehasonlítgatás. De a tanítónéni azt mondta, hogy jobb lesz nekik együtt. A faluban rengeteg ikerpár van, minden osztályra jut legalább 1, így volt benne tapasztalata.

Soha sem bántam meg a döntést. Most mennek majd nyolcadikba, és szeretnek egy osztályba járni. Húzzák egymást, ha valamelyik jobb jegyet kap, a másik pedálozik, hogy utolérje. Külön baráti körük van, de sok benne az átfedés. Nagyon jó páros. Kiállnak egymásért, de nem függnek egymástól.

2012. jún. 26. 09:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha kis korkülönbség van,esetleg külön íratnám,de ha ikrek csakis együtt !!! Alapból biztonság érzetet ad egymás jelenléte,segítik egymást,megvédik egymást.Az oviba-suliba kerülés egy "stressz"helyzet (bármilyen jól is viselik)és biztos hogy könnyebb a testvérrel.Közösségben pedig nem mennek egymás "agyára",mert vagy külön barátkoznak és nem zavarják egymást,vagy ösztönösen együtt lesznek,de mindkét esetben tudni fogják ha kell-ott van!Véleményem pozitív testvéri viszonyra vonatkozik,és tapasztalatom benne az ikertestvéremmel való viszonyom.:) Mi együtt jártunk oviba suliba,sőt még az egyik középiskolába is.
2012. jún. 26. 10:31
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos választ!

17 hónap van a lányom meg a fiam között, otthon sem játszanak mindig együtt, sem a játszótéren/egyéb közösségben. Mondjuk szerencsére nagy véd- és dacszövetség van köztük is, ha egyikkel valami adódik azonnal ott terem a másik akár a játszótér túlsó sarkáról is, illetve ha egyikük nagyinál alszik akkor hiányolja őt a tesó stb. Persze van némi féltékenység, vagy előfordul hajbakapás köztük, de alapvetően nagyon szeretik egymást.

Az oviban vegyes csoportban van a lányom, mert évvesztes amúgy is, gondoltam technikailag is könnyebb ha egy helyre kerülnek (reggeli öltöztetés stb és a szülőikre nem is gondoltam, de fontos szempont ez is, kösz a tippet!), illetve mivel amúgy nincsenek összenőve bízom benne, hogy megtalálnák a maguk elfoglaltságait és baráti körét amellett, hogy mégiscsak ott lenne kéznél a másik a biztonságérzet és az összetartozás végett.

Azt hiszem megpróbáljuk a közös csoportot

még 1x köszönöm a sok hasznos választ, mindenkinek ment a zöld kéz!

2012. jún. 26. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!