Tesók ugyanabba az ovicsoportba, vagy külön-külön? Érvek érdekelnének, meg a tapasztalatok.
Szerintem ugyanabba, az enyémek még kicsik 6 hós, és 2 éves, de majd szeretném ha egy csoportba járnának. Suliba viszont nem iratnám egy osztályba őket (ha egy idősek).
Oviban vegyes csoport van.
Szintén ikerfiúk vannak. Egy ovicsoportba fognak járni, és lehetőleg egy iskolába, egy osztályba is. Egyrészt mindkettejüknek a legjobbat akarjuk (és a legjobbat néztük ki), másrészt hogy is mennék pl. szülői értekezletre, ha ugyanabban az időben, de más-más teremben kéne ülnöm?
VAnnak ilyen gyakorlati dolgok, amelyek miatt eszembe sem jutna külön osztályba íratni őket.
Talán csak két kivétel van: ha kiderül, hogy nagyon más az érdeklődési körül, és más-más területen jeleskednek, akkor külön fogjuk íratni őket. Nem teszem pl. matekcsoportba azt, aki borzad ettől a tárgytól, csak mert a tesó abból nyer versenyeket, stb.
A másik az, hogy ikreknek akkor ajánlott a külön csoport ill. osztály, ha úgymond nagyon egymás fenekében bujkálnak, pl. másokkal nem játszanak, nem kommunikálnak. Nem hiszem, hogy nálunk ilyen alakulna ki, de ez a másik eset, amikor nem íratnám őket egy csoportba.
Nálunk vegyes csoport van, együtt fognak járni a testvérek. Ez szerintem jó.
Bár biztosan vannak extrém esetek, amikor a pici annyira rátelepszik a nagyra, hogy az már zavaró lehet (vagy fordítva). Ezt úgyis látja a szülő vagy az óvónő, aztán legfeljebb kiveszik a picit és átteszik máshova.
1 év van a fiam és a lányom között.
Amikor oviba írattam Őket, szerettem volna a közös csoportot, de a vezetőnő nem engedte. Azt mondta, higgyem el, rossz hatással lenne rájuk.
A külön csoportnak az lett a következménye, hogy nem akartak beilleszkedni, ment a sírás minden reggel, nem játszottak a többiekkel. Csak az udvaron voltak jól el, mert oda együtt ment a két csoport.
Átvittem Őket másik oviba,közös csoportba. Minden áldott nap ugyanúgy kezdődött: 10 percig állt a két gyerek egymás mellett a szőnyeg szélén, és felmérték a terepet. Aztán mentek a maguk dolgára. Külön játékaik, külön barátaik voltak, de ha valamelyiket bántották, vagy elesett, a másik ott termett vígasztalni.
Aztán úgy alakult, hogy együtt lettek elsősök, mert éppen akkor ment volna a fiam suliba, amikor költöztünk, és minden, de minden megváltozott körülöttünk, így visszatartottuk egy évet.
Sokfelé hallottam, hogy nem jó, ha egy osztályba járnak, mert óhatatlanul menni fog az összehasonlítgatás. De a tanítónéni azt mondta, hogy jobb lesz nekik együtt. A faluban rengeteg ikerpár van, minden osztályra jut legalább 1, így volt benne tapasztalata.
Soha sem bántam meg a döntést. Most mennek majd nyolcadikba, és szeretnek egy osztályba járni. Húzzák egymást, ha valamelyik jobb jegyet kap, a másik pedálozik, hogy utolérje. Külön baráti körük van, de sok benne az átfedés. Nagyon jó páros. Kiállnak egymásért, de nem függnek egymástól.
Köszönöm a sok hasznos választ!
17 hónap van a lányom meg a fiam között, otthon sem játszanak mindig együtt, sem a játszótéren/egyéb közösségben. Mondjuk szerencsére nagy véd- és dacszövetség van köztük is, ha egyikkel valami adódik azonnal ott terem a másik akár a játszótér túlsó sarkáról is, illetve ha egyikük nagyinál alszik akkor hiányolja őt a tesó stb. Persze van némi féltékenység, vagy előfordul hajbakapás köztük, de alapvetően nagyon szeretik egymást.
Az oviban vegyes csoportban van a lányom, mert évvesztes amúgy is, gondoltam technikailag is könnyebb ha egy helyre kerülnek (reggeli öltöztetés stb és a szülőikre nem is gondoltam, de fontos szempont ez is, kösz a tippet!), illetve mivel amúgy nincsenek összenőve bízom benne, hogy megtalálnák a maguk elfoglaltságait és baráti körét amellett, hogy mégiscsak ott lenne kéznél a másik a biztonságérzet és az összetartozás végett.
Azt hiszem megpróbáljuk a közös csoportot
még 1x köszönöm a sok hasznos választ, mindenkinek ment a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!