Mit tegyek? Kislányom lázas lett de reggelre elmúlt neki, vigyem orvoshoz?
Kislányom (2 éves és 4 hónapos) éjjel belázasodott, de olyan 38-nál több nem volt neki. Nagyjából engedte megmérni, de igazából mindig tudom mennyi neki, nagyon ráérzek. Na mindegy.
Szóval nem adtam neki lázcsillapítót, mert nem volt olyan iszonyat forró és most reggelre nincs is láza, lement magától. Most jót alszik, hagyom hagy pihenje ki magát.
Éjjel egyszer kétszer köhintett és úgy hallottam, hogy a mandulája, vagy a torka be van gyulladva, olyan volt a köhögés.
Na most azt nem tudom eldönteni, hogy elvigyem e orvoshoz. Mert nem akarok minden apró dologgal oda menni, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sokat voltunk így is, de arra a problémára be van állítva gyógyszer, úgyhogy azzal most nincs gond, meg ez az egy két köhintés nem is olyan mint volt az.
Viszont nem akarom azt sem, hogy ne vigyem el aztán nagyobb baj legyen. Mit tegyek? Én szívem szerint elvinném, de a párom azt mondja hogy ne vigyem minden apróságért orvoshoz, várja holnapig, hátha magától túl lesz rajta a szervezete. De mi van ha súlyosabb dolog és ez csak a kezdet, csak időben jelentkezett egy kis láz?
Nemtudom már! Annyira bizonytalan vagyok saját magamban. félek attól is hogy elviszem aztán lehet nincs is nagy baj és mégis kap antibiotikumot, ami nem a legjobb, mert a szervezete nem fog megtanulni védekezni.
Meg az a rossz, hogy most nemrég szokott be a bölcsibe úgy igazán, mert már régen nekikezdtünk, de most tartunk ott hogy járt 2x 2 hetet egy hét itthonmaradással köztük.
Én azt gondolom, hogy elviszem orvoshoz, aztán majd lesz valami. Inkább akkor kapjon antibiotikumot, mint nagyobb baj legyen. A múltkoriakban nem volt láza, akkor nem adott neki az orvos antibiotikumot, meg a többi sem indokolta, de szerintem most fog a láz miatt, meg hát ha jó a megérzésem és gyulladt a torka.
Ne haragudjatok, hogy itt problémázok, de már nagyon bizonytalan vagyok magamban. A párom nem áll mellettem semmiben, mindenért én vagyok a rossz és már félek döntéseket hozni.
Kérlek erősítsetek meg hogy jó hogy ha elviszem orvoshoz! Vagy túlparázom?
én várnék még 1-2 napot, hátha magától legyűri a szervezete
a láz a szervezet öngyógyító mechanizmusa, ha 38 alatt van, még lázcsillapító sem kell, mert pont ezt az öngyógyítást akadályozod meg
ha mindig antibiotikumot kap, akkor hozzászokik a szervezete és egyszer ha tényleg komolyan beteg lesz, akkor már nem fog hatni
szerintem várj még egy-két napot, és házi módszerekkel babusgasd (vitamin, húsleves, szeretgetés stb) ha rosszabbodik, akkor vidd orvoshoz
Csak az a baj, hogyha nem viszem orvoshoz, akkor nem lesz igazolás a bölcsibe. A másik meg ha nagyobb baj van, akkor magamat fogom okolni, meg a párom akkor másképp fogja mondani.
De amúgy mint írtam, hogy ha nem olyan nagy a baj, akkor az orvosunk nem írt fel a múltkor sem antibiotikumot. Hátha most se fog. bár a múltkor a láztalansággal magyarázta hogy nem írt fel. De hát igazából most is elmúlt magától. egyenlőre legalább is.
Egyszer volt már ilyen hogy nem vittem el, mert elmúlt, de akkor semmi más tünet nem volt. Most meg rekedt, épp most ébredezik, úgyhogy szerintem inkább orvos. A bölcsibe szóltam már hogy nem viszem. Max ha nem olyan gáz a betegség akkor megy egy két nap múlva. Bár az orvos biztos kiírja a hétre, még ha nem is ír antibiotikumot. Hát mindegy.
Amúgy olyan sokszor nem kapott antibiotikumot, meg már viszonylag régen, úgyhogy ezzel nincs gond.
Miért ilyen nehéz ez? Felelősség, de nagyon nagy. pedig utólag majd tök egyszerű lesz és hülyeség, de nem tudhatjuk mi lesz másnap. Meg mondom az igazolás kéne!
Hát elvittem. Írt antibiotikumot, meg a héten nem megy. Hát mindegy, legalább kipiheni. Aztán majd antibiotikum után max egy Normaflore-os kúra jön.
A bölcsit majd újra kezdeni nehéz lesz, de hát ez van.
Én nagyon sokszor vagyok bajban hogy vigyem vagy ne vigyem, hiszen nagy felelősség. Ha nem viszem el és nagyobb baj lesz, akkor soha nem bocsájtom meg magamnak. Viszont így lehet kicsit többször kap antibiotikumot, mint kéne. Próbálom a határt megtalálni, de félek hogy tévedek. Se így se úgy nem jó. Pedig már nem pici, 2 éves elmúlt. Másnak könnyebb ez, vagy más is van így vele?
Én amúgy én nyugodtabb vagyok így, az orvos is azt mondta hogy mivel szed állandó gyógyszert mellette allergiára jobb is hogy elhoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!