5 éves gyereknek kell aludnia délután?
Sziasztok szeretném kérni a tapasztalatitokat. Ma vigyázni fogok egy 5 éves kis fiúra, állítólag a héten nem aludt ebéd után. Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen korú gyereknek már tényleg nem kell aludnia délután? Azért kérdezzem meg délben amikor lefektetem a 19 hónapos lányomat, hogy ő akar e aludni?
Hogy csináljam, hogy ne legyen délután hiszti de azért teljesen ne forgassam fel az ő napi rutinját. Először jön hozzám a kis fiú.
Kérdezd meg az anyukáját, hogy máskor szokott-e aludni?
De lehet hogy már nem igényli. Meg lehet egy ennyi időssel beszélni. Kérdezd meg, hogy ő álmos-e? Esetleg ha látod rajta hogy igen, próbáld meg hogy te is lefekszel velük aludni, hátha kedvet kap.
Ha nem álmos, úgyis csak hiszti lesz belőle.
szerintem attól függ mikor kelt reggel.
az én fiam nagyon korán kel (negyed 6 körül minden reggel) így jót tesz neki ha alszik, mert ha nem borzasztó hisztis már estére.
de ha valami csoda folytán 6-ig elaszik már nem teszem le és akkor este 8-körül vége a napnak neki.
Szerintem nincs olyan gyerek, akit megkérdezel, hogy akar-e aludni, és azt mondja, hogy igen.:)
amúgy a lányom már 3,5 évesen sem alszik csak néha.
5 évesek már nem hinném, hogy hisztiznek, ha nem aludtak délben.
Köszönöm a válaszokat. Igen csendes pihenő lesz déltől mert a lányomnak kell még aludnia igényli rendesen még.
Azt, hogy mikor kelt fel akkor majd megkérdezem.
Aztán délután szerintem ha nem lesz eső rossz idő akkor kimegyünk a játszótérre.
Tudom alap kérdésnek tűnhet de nincs nagy tapasztalatom a gyerekeknél még csak egy lányom van és teljesen más igeényei vannak szerintem neki mint egy 5 évesnek. Remélem jól ellesznek és nem lesz gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!