Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 2éves (27hós), és 102cm...

Egy 2éves (27hós), és 102cm magas kislánynak milyen biciklit vennél? Futóbicaj, vagy pedálos?

Figyelt kérdés
Gondban vagyok,mert még csak 2éves,és ehhez nagyon magas.:) Szívem szerint a pedálosat venném,csak nem tudom nem e "kicsi" még hozzá a kora miatt? A bicikli méretekkel sem vagyok tisztában. Mit jelent az hogy 12,14 16? Melyik lenne jó?

2012. jún. 21. 22:56
 1/7 anonim ***** válasza:

egyiket sem :) mindkettőhöz kicsi még, a futóbicajhoz nagyon jó egyensúly érzék kell, szerintem azok a gyerekek akik nagyon sokat motoroznak 2,5 éves korukra tudnak futóbicajozni. és azután 3-4 éves korban jön majd csak a sima bicaj :)

most motor vagy tricikli szerintem. de a tricikli is olyan, hogy valószínű te fogod tolni ;)

2012. jún. 21. 23:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Pont ekkora a lányom, és most készülünk neki pedálos bicajt venni.:) 12 colosat, ugyanis a környékbeli kisfiúknak (3 évesek) ekkora van, és nagyon ügyesen tud vele menni. Még az egyik apuka meg is jegyezte, hogy a lányom egy évvel előbbre van, mint a fia, mert ők tavaly vették neki a bicót, és még javában csak bottal tologatták, most tavasztól tud rajta egyedül (persze pótkerekekkel). Szóval, szerintem nekünk az is sokat segített, hogy itt a fiúkéra ráült, és addig próbálkozott, amíg nem sikerült.:) Korábban én is gondolkodtam futóbiciklin, de mára egyértelmű lett, hogy "hagyományos" biciklit veszünk. Ki kellene Nektek is próbálni, hogy érdekli-e, hogy viszonyul hozzájuk.

Ja, tavaly vettünk neki triciklit, de csak addig volt sláger, amíg új volt. Azt még nehezebb megtanulni hajtani.

[link]

2012. jún. 21. 23:58
 3/7 anonim ***** válasza:
2,5 éves a lányom, mi is most akarunk neki 12colos(legkisebb gyerek méret, 12col a kerék, tehát kb 30cm az átmérője) pedálos kisbicajt venni. Szembe a 3 éves kislánynak már van, pár napja kipróbálta a lányom, és nagyon ügyes volt vele, párat már hajtott is rajta. És ez csak az első 10perc volt. A 3 éves kislány is 2 nap alatt megtanulta, és már szaladni kell utána, olyan ügyesen megy vele. Tehát mi is egy pedálosat veszünk neki, pótkerekekkel. A futóbiciklihez jó egyensúly kell, és ha esik vele a gyerek 1-2-őt, igencsak elmehet tőle a kedve. Szerintem az már kicsit nagyobbaknak való, és utána jöhet a kisbicaj. Dehát biciklizni ígyis-úgyis meg kell tanulni, szerintem az is lehetséges, hogy nekünk a futóbicaj ki is fog maradni. A te lányod szerintem még kicsi a kisbicajhoz, nem fogja bírni hajtani magát, de ősszel talán már igen. Én a helyedben kisbicajt vennék neki. Addig pedig még marad a kismotor, és a tricikli. Ha ezek nincsenek neki, akkor kisbicajba fektetnék.
2012. jún. 22. 07:19
 4/7 anonim ***** válasza:
futót vennék!
2012. jún. 22. 10:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 2,5 éves neki van futó is és van kis pedálos is,meg tricigli is. A futó a nagy kedvenc igen esett vele már néhányszor de eddig még nem ment el a kedve,én speciel nagyon örülök is neki,hogy ezzel megy mert fejlődik az egyensúlya.A pedálos nem is érdekli a tricigli meg a futóbici előtt volt nagy szám.
2012. jún. 22. 12:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam 28 hónaposan kezdett futóbicajozni, azért nem előbb, mert karácsonyra kapta és jött a hó és rossz idő. Én nagyon pártolom, mióta a fiamnak van, nagyszerű találmány.

Mi is most szeretnénk neki pedálosat venni, 12-eset. 96 cm a fiam, ez most jó neki, és még kb. 10-15 centit nőhet is hozzá.

Lehet, hogy nehéz lesz neki tekerni esetleg, mert hiába magas, nem biztos, hogy erős, és a pedáloshoz kell egy erőkifejtés. Nem tudtok esetleg kipróbálni egy futót és egy pedálost is? Kölcsönkérni 1-2 hétre valakitől? Nehéz így, pláne, hogy olyan drága minden bicaj, mindegy, milyet veszel!

2012. jún. 22. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:

futóbicajt.

egyensúlyozni azon könyebben megtanul, mint a pedáloson.

mi a lányomnak 24 hónaposan vettünk, ő alig motorozott előtte. imádja a futóbicajt. óvatos,még lassan megy.

de eddig az volt a baj, hogy ő a 86 centijével pici hozzá... :D

2012. jún. 22. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!