Más gyerekét is elrontja a nagymama?
Szerencsére nálunk nincs ilyen gond. Mindkét nagymama úgy szereti a kislányomat, hogy közben a szabályokat betartatja vele.
De szerintem sajnos ezen nem tudsz változtatni. Viszont ha kitartó vagy és nem engedsz a gyerekednek, megtanulja, hogy van, amit a nagyival szabad, de otthon nem. És nem is fogja otthon követelni.
Kitartás!!!
nalunk meg anyam csinalja azt vele hogy a gyerek teljesen kifordul magabol mikor anyamat meglassa onnantol kezdve kezelhetetlen 2 eves a lanyom,mi kulfoldon lakunk masfel het mulva jonnek anyosomek bele se gondolok hogy a ket nagyszulo mit fog vele csinalni raadasul meg anyosomek nem lattak szemelyesen...
a masodikkal meg most vagyok terhes ot nem engedem ennyire elkapatni:)(remelem)
Nálunk is annyira elnézőek vele, hogy megőrít.Pl. a múlt héten anyukám majdnem kitörte a bokáját a fiam miatt, aki nem várta meg a lépcsőnél, és anyukám utánaugott, és a lába alátört, és szinte rá se tudott állni egy hétig, de nem hagyta, hogy a gyereket leszidjam. " Jajj, nehogy megrikasd már a gyereket"...
Szóval nálunk is túlszeretik, ami rosszabb mintha nem szeretnék.
Ó jaj!!
Az én fiam már 2 éves elmúlt, így egyre gyakrabban volt a nagyinál.. Folyton etette, csokival, cukorkával, miegyébbel, aztán ebédre mindig több fogást csinál, azzal is végig eteti.. A vacsora 2 paradicsom fél liter kakaóval, a reggeli (hajnali) teára is rászoktatta. Mert ha hajnali 5-kor kap teát, kibírja 8ig a reggeliig... Érdekes, itthon 7-8-kor ébred:)
Ezek után itthon minimum 1 hétig egész nap hisztizett és üvöltött (toporzékolva, úgy, hogy még a szomszédok is ordibálnak át), erősek voltunk úgy másfél évig, semmit nem változott a helyzet. Ugyanúgy hisztizik, ugyanúgy ő akarja bekapcsolni a sütőt, gázt, mosógépet, kávéfőzőt (mert ott mindez jó móka), nem tanulta meg, hogy van amit ott szabad-, itt nem. 3-5 napig utána megy a hasa, nem hajlandó sétálni, se semmit csinálni.
Végül elmondtuk anyuéknak, jól megsértődtek, azóta nem vigyáznak rá. Most jön a meleg, Martin egyre hisztisebb, nem tud aludni, de azért ez még csak nem is hasonlít azokra az időkre.
Szeretem anyát, de nekem nem éri meg 2hét szenvedés havonta (főleg, hogy Matunak rossz) az ő boldogsága...
Mi az hogy elrontja? Az én nevelési módszerem az, tanulja meg a gyerek ki hogy bánik vele. Tehát tök naturális "barbár" módon nevelek. Ha a gyerek valahol kedvezményt kapott valamire és nálunk itthon ezt akarja foyltatni, akkor csak közöljük vele, menjen vissza oda, ha itt nem tetszik, de nálunk mások a szabályok. Persze ugye ő még nem tud kedvére visszamenni, tehát nekifog a hisztinek. Na ilyenkor se fülem se szemem észrevenni őt. Ám ha hibázik, teszem azt hogy rosszat követ el, hogy felhívja magára a figyelmet, jön a bünti. Mivel az én lányom személyfüggő (csak mással játszik egyedül nem)hamar rájön, hogy csak úgy kaphat vissza ha engedelmeskedik, de legalább is felhagy a hisztivel. Ahogy abbahagyja kenyérre kenhet engem. Egyenlőre 14 hósak vagyunk de azt a nevelési elvet követni fogom. Meg kell tanulnia a leánynak, hogy mindenki másképp bánik vele. Ha valamit kikötök a másiknál az egyedül az egészségügyi oldalára hárul. El szoktam még mondani, hogy mire figyel, mire neveljük a lányomat ha valaki nem akar ettől eltérni, akkor ezt követi.
Nálunk már volt olyan, hogy kérdezett tőlem anyám valamit (megszokta, hogy a menyei, beleszólnak az ő elképzelésébe) Ilyenkor csak azt mondom neki, anyyuci felneveltél két gyereket, majd rájössz megint. Anyósom hozzáállásához sem szólok semmit, mivel ő jó ha egy éveben egyszer látja. Én nem ott vagyok,hogy én máskép akarok nevelni mint elődeim. Persze hogy vannak szabályok, de ha valaki felnevelt már gyereket és jól akkor miért kérdőjelezzem meg.
Egy aranyszabályt viszont leírok mert ha valaki ezt nem veszi figyelembe csalódhat.
A nagyszülő szerepe a szeretgetés, kényesztetés. Azt adja amit nekünk szeretett volna, de a felelőségtudat megakadályozta. A nagymamák unokanevelésében NINCS felelőség. Ők már lazulhatnak.
A nevelés feladata a szülőé. A szülőnek kell megtanítani azt is,hogy ha azt szeretnénk, hogy a gyermek másnál se csináljon olyat ami otthon megengedett tanítsa meg rá a szülő hogy hogy kell visszautasítani, valamint hogy lelkismerete megszólaljon.
Tény nem könnyű dolog a nevelés, de hajrá anyukák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!