Maradjon még bölcsiben, vagy inkább az ovit válasszuk?
Ha szereti a bölcsit és maradhat is, akkor sztem ráér még az ovival. Abba is gondolj bele, hogy a bölcsiben feleakkora a csoportlétszám, vagyis kétszer annyi személyes figyelem jut egy gyerekre...
Ráér még az ovival!
A legfontosabb dolog a döntésedben az legyen, hogy mikor szeretnéd iskolába íratni.
Azt mondod, hogy testileg nem elég fejlett, akkor feltételezem, jobb lenne 7 évesen iskolába küldeni.
Ha pedig ezt választod, akkor az elmondásod alapján hagynám még egy évet bölcsiben, majd utána szépen végigjárja az óvodai 3 évet,és mehet a suliba.
Aki visszatartja még egy évet a suli előtt a gyerekét, annak ott a választás, hogy vajon melyik csoportot ismételje? A középsőt? Akkor nem kell végignéznie, hogy a többiek elmehetnek iskolába, neki meg bent kell maradnia, ha mondjuk a nagycsoportot ismétli. Neked tök jó lehetőséged van ennek kikerülésére!
Leírom az én példámat.
A nagylányom koraszülött volt, másfél évesen bölcsibe kényszerült egyéb okok miatt, majd 3 évesen oviba, ahogy a papírforma előírta.
Ovi utáni nyáron elköltöztünk, de nem suliba írattam, hanem egy másik óvodába +1 évet, így 7 évesen ment iskolába.
Semmi hátránya nem származott belőle, nekünk ez nagyon szerencsésen jött ki.:)
Tegnap ballagott 8.-ik után majdnem kitűnő bizonyítvánnyal, és egy 5 osztályos gimnáziumba megy tovább.
Így már 2 évet fog veszíteni a nagy átlaghoz képest, de megéri:))
Jól elkanyarodtam a témától, nem ezt kérdezted.
Én a helyedben megbecsülném a remek bölcsit és kihasználnék még 1 évet. Nem minden sarkon találni ilyen helyet és a kislányodnak is a javára szolgálna!
Ha augusztusban betölti a 3 évet nem biztos hogy fogadhatja a bölcsőde. Ezen túl egy óvodában olyan foglalkozások, és fejlesztések vannak, amik megfelelnek az életkorának. A bölcsődében nincs ilyesmi, sőt a kisebb gyerekek visszavethetik a fejlődését. Én mindenképp az óvodát javasolnám. Ha szereti, kötődik a gondozókhoz valószínüleg az óvónőkhöz is fog, ők is fogják babusgatni, ölbevenni, simogatni a kicsiket. Mindent meg fog kapni amire szüksége van. Csak annyit javasolnék, hogy járj utánna az óvoda Házirendjének, Óvodai Nevelési Programjának, mielőtt választasz, illetve kérdezd meg a szülőket, nekik mi a véleményük.
Egy óvodatitkár
Én oviba vinném.
Ugyanis! Az új közoktatási törvény szerint azok a gyerekek, akik augusztus 31-ig betöltik a 6-ot, iskolába kell menjenek, ha iskolaérettnek nyilvánítják Őket. Szóval nem lehet már "csak úgy" maradni még egy évet, ha nincs rá igen alapos indok.
Azon kívül lehet, hogy kevesebben vannak a bölcsiben, de egy 3-3,5 éves gyereknek másra van szüksége, mint egy pelenkás kisbabának. Fejlődés szempontjából egy ekkora gyereknek jobbat tesz az ovis közösség, az ovis feladatok, tevékenységek, mint a bölcsi, ahol a pólyások igényeit, szükségleteit is figyelembe kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!