Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen erdekes szavak mond...

Milyen erdekes szavak mond beszelni tanulo kisgyereked?

Figyelt kérdés

az en kislanyom julius vegen tolti a 2ot. ezeket mondja:

allatokat-allatokakat

szia-sziszaa

tibi-biti

jozsi-zsizsu

klari-dali

altalaban jol mondja a szavakat, de ezek tunnek erdekesebbnek:)

#gyerekbeszed
2012. jún. 14. 10:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

kényelmes: kéményes

leereszt (labdát): lefúj

2012. jún. 14. 10:50
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Bolygó = boglyó :)

és amiről az istennek sem tudom leszoktatni az az engemet, tégedet. Nem tudom kitől hallotta ebben a formában :)

2012. jún. 14. 10:54
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Paprika- praprika

nadrág -nagrág

csütörtök - csükötök

És a legfurább, hogy Sopron helyett szőnyeget mond.:D

2012. jún. 14. 10:54
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
engemet, tégedet: háromévesem is így mondja, és tutira nem hallotta senkitől a családban. Ez így logikus neki, pl a szebb helyett is sokszor azt mondják: szépebb. Megnyelvtanozzák :)
2012. jún. 14. 10:56
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Lányomnál a viszket nagyon sokáig buszket volt. A puma kuma, a saját nevét meg csak 1 hete tudja kimondani szépen (2,5 éves), hogy Lili, eddig Jiji volt, de ez gondolom még a beszédéretlensége miatt. Viszont amióta beszél, azóta le se lehet állítani, állandóan jár a szája. :)
2012. jún. 14. 11:01
 6/20 anonim ***** válasza:

Kisfiam 3,5 éves. Mostmár szépen mondja, de eddig ezek voltak a favoritok:

dinoszaurusz = dinoorosz

helikopter = helopitker

kényelmes = kémenyles

igen = ta :-)))

2012. jún. 14. 11:46
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A betűket a szavakban az én fiam is rendszeresen felcserélte, szerintem ez normális, még most is előfordul (már 4 éves lesz).

Ő sokáig a szörnyetegre mondta, hogy röszönyő, de hogy honnan szedte, nem tudom. :)

Kb. negyed óráig mondogatta, hogy ő "sett" mesét akar nézni, mire rájöttünk, hogy az a Shrek, csak hát szegény se az "r", se a "k" betűt nem tudta kimondani, így már halálosan dühös volt, hogy mi miért nem értjük.

Mi egyébként akkor nevettünk sokat rajta, mikor még nem beszélt, csak hangokkal próbálta "magyarázni", hogy mit lát. Mindig mutatott valamire és mondta, hogy "gnö", illetve mikor valami, vagy valaki elment, akkor mondta, hogy "ee" és közben a kis kezét legyintette, így mikor magasan repült el repülő és az ment el, akkor meg hosszan mondta, hogy "eeee" és lassabban is legyintett, mi meg nagyon nevettük, hogy ez biztos nagyon messzire ment el. :)

2012. jún. 14. 11:47
 8/20 anonim ***** válasza:
Ja, azt is sokáig mondta, hogy "tiem", az "enyém" helyett, de a múltkor egy másik gyerektől is hallottam, úhogy szerintem ez is általános. :)
2012. jún. 14. 11:49
 9/20 anonim ***** válasza:

2 éves múlt, és pár szösszenet, ami így nagyhirtelen eszembe jut:

napocska = apocsak

cipzár = cipák

felkeltem = feltöjtem

motor = otoj

róka = fákó

2012. jún. 14. 12:08
 10/20 anonim ***** válasza:

kisfiam nagyon lassan tanul beszélni, szókincse kb. 10 szavas (ő 28 hónapos). A legfuribb két szava:

virág: jaja

lába: uaua

A többi felismerhető

2012. jún. 14. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!