Milyen erdekes szavak mond beszelni tanulo kisgyereked?
az en kislanyom julius vegen tolti a 2ot. ezeket mondja:
allatokat-allatokakat
szia-sziszaa
tibi-biti
jozsi-zsizsu
klari-dali
altalaban jol mondja a szavakat, de ezek tunnek erdekesebbnek:)
kényelmes: kéményes
leereszt (labdát): lefúj
Bolygó = boglyó :)
és amiről az istennek sem tudom leszoktatni az az engemet, tégedet. Nem tudom kitől hallotta ebben a formában :)
Paprika- praprika
nadrág -nagrág
csütörtök - csükötök
És a legfurább, hogy Sopron helyett szőnyeget mond.:D
Kisfiam 3,5 éves. Mostmár szépen mondja, de eddig ezek voltak a favoritok:
dinoszaurusz = dinoorosz
helikopter = helopitker
kényelmes = kémenyles
igen = ta :-)))
A betűket a szavakban az én fiam is rendszeresen felcserélte, szerintem ez normális, még most is előfordul (már 4 éves lesz).
Ő sokáig a szörnyetegre mondta, hogy röszönyő, de hogy honnan szedte, nem tudom. :)
Kb. negyed óráig mondogatta, hogy ő "sett" mesét akar nézni, mire rájöttünk, hogy az a Shrek, csak hát szegény se az "r", se a "k" betűt nem tudta kimondani, így már halálosan dühös volt, hogy mi miért nem értjük.
Mi egyébként akkor nevettünk sokat rajta, mikor még nem beszélt, csak hangokkal próbálta "magyarázni", hogy mit lát. Mindig mutatott valamire és mondta, hogy "gnö", illetve mikor valami, vagy valaki elment, akkor mondta, hogy "ee" és közben a kis kezét legyintette, így mikor magasan repült el repülő és az ment el, akkor meg hosszan mondta, hogy "eeee" és lassabban is legyintett, mi meg nagyon nevettük, hogy ez biztos nagyon messzire ment el. :)
2 éves múlt, és pár szösszenet, ami így nagyhirtelen eszembe jut:
napocska = apocsak
cipzár = cipák
felkeltem = feltöjtem
motor = otoj
róka = fákó
kisfiam nagyon lassan tanul beszélni, szókincse kb. 10 szavas (ő 28 hónapos). A legfuribb két szava:
virág: jaja
lába: uaua
A többi felismerhető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!