Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Laktózérzékeny a lányom, mit...

Laktózérzékeny a lányom, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Még nincs 2,5 éves a lányom. Azt tapasztaltam, ha tejet ivott, hogy görcsölt a hasa, sírt, sikított a fájdalomtól, sőt, volt olyan, hogy hányt is. Ma voltunk a gyerekdokinál. Mindenki őt dicséri, állítólag ő a legjobb. Elmondtam a tüneteket, megtapogatta a hasát, megnézte a nyelvét. Annyit mondott, hogy laktózmentes tejet igyon fél évig, utána fokozatosan szoktathatom vissza a rendes tejre. Ennyi.

Nem kaptam beutalót sehova, allergiavizsgálat, vérvétel, vagy bármi egyéb. Hazajöttünk, az volt az első, hogy a gép elé ültem, és kutattam. Úgy néz ki, hogy magándokihoz kell mennünk, mivel nem kaptunk beutalót.

Tök pipa vagyok a dokira, hogy így lerázott. Tudnátok segíteni, hogy a következő lépés mi legyen? SZeretnék róla meggyőződni, hogy tényleg laktózérzékeny-e? Vagy bízhatok a dokiban? Ennyiből megállapítható? Köszi előre is.

2012. jún. 11. 14:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Vidd el gasztroenterológushoz.

Laktózérzékenységet ilyen befújásos teszttel végzik. Semmi extra, itatnak előtte vele tejcukros löttyöt, majd 20 percenként fújni kell abba a kis kütyübe. És ha magas az érték, akkor tejcukorérzékeny. Bár ismerek olyat akinél nulla volt az érték, mégis másnap tüneteket jelentkeztek.

Az édeskevés ha csak tejcukormentes tejet adsz neki, egy csomó tejtermék van még, ami ilyenkor tiltott. Érdekes meglátása van a dokinak azért megjegyzem...

Sok sikert! Egy 5 éves laktózérzékeny és egy 3 éves tejfehérjeallergiás gyerek anyukája.

Még azt elfelejtettem, hogy a tejcukorérzékenységre jár az emelt családi pótlék. Ezt azért tudd.

2012. jún. 11. 14:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál. Igen, érdekes a doki. A kerületben őt sztárolják. :( Milyen lehet a többi.

Olvasgatok folyamatosan, mit lehet, mit nem.

Szerinted menjek vissza beutalóért és várjak heteket, mire időpontot adnak, vagy menjek magánhoz?

2012. jún. 11. 15:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi magánhoz járunk, mert hónapokat kell várni a szakrendelésre, másrészt az ellátás is sokban különbözik.
2012. jún. 11. 15:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi is magánban oldottuk meg a befújós dolgot.Olyan orvost kerestünk, aki kórházban főorvos.Még a férjemet is kivizsgáltatta, aki laktózérzékeny.Hamar lerendeztük az időpontot, meg mindent.

Hát az időpontok amúgy nem semmik.Az egyik allergia tesztre (gyerekről van szó), erre az évre már nincs hely.Röhej.

Arra számíts, hogy a lötty megivása után hasmenése lesz szegénynek.

2012. jún. 11. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!