A 4 éves kislányomnak ekcémája van, mint kiderült. Mikor múlik el, kinövi-e?
Én születésem óta ekcémás vagyok, és mind a 3 gyerekem hajlamos rá sajnos.
Lehet öröklött dolog, ha bárki a családban bármire allergiás, akkor van rá esély. De az is lehet, hogy ő most lett érzékeny valamire, nálam például fennáll fémérzékenység, ha konzervet eszek, akkor már kijön az ekcémám, vagy a farmer szegecsétől is! És nem feltétlen ott jön ki, ahol érintkezik a bőrömmel.
Sajnos ritkán derül ki, mi okozza, egy allergiavizsgálatot mindenképp érdemes csináltatni. Egyébként száraz tapintású a bőre? Nagyon fontos megelőzésképpen a hidratálás, a zsíros krém nem jó, mert nems zívódik be; nem száraz, hanem vízhiányos a bőr, legjobbak a Babé termékek, gyógyszertárban jutsz hozzá, nem olcsó, de sokáig elég! Kezdjétek a fürdéshez való Babé tusfürdővel, ha az kevés, akkor jöhet mellé egy testápoló is.
Nem tudom, mit írt fel a doki, általában szteroidtartalmú fürdetőkrém-szerűséget szoktak felírni, az nem mondható drágának, viszont azt csak a foltra szabad kenni, és csak pár napig, aztán szünetet kell tartani.
Szia!
Mi az 5 éves kisfiammal küzdünk ezzel az ekcéma dologgal.
Nagyon jó gyerekorvosunk van és ő írt össze nekünk egy akcióprogramot, hogy hogyan deríthetnénk ki, hogy mitől jön elő az ekcéma.
Egyelőre úgy néz ki, hogy a csoki a "bűnös", de még mindig nem vagyok benne teljesen biztos. Azt mondta a gyerekorvosunk, hogy elég sok gyereknek okoz gondot a csoki. (Nem kell, hogy sokat egyen, egy kicsi is elég - a reggeli kakaó is elég!)
Mi kaptunk egy nem-szteroid, gyógyszertárban kikavarós krémet, amivel este lefekvés előtt kell bekenni.
Gyógyszertári fürdetővel fürdik és száraz, de még nem ekcémás bőrre is kaptunk egy gyógyszertári krémet.
Ezek nekünk nagyon beváltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!