Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselkedjek a gyerekekkel?

Hogy viselkedjek a gyerekekkel?

Figyelt kérdés

Nem igazán van tapasztalatom gyerekekkel, de most úgy néz ki, hogy vigyáznom és tanítanom kell 2-t. Egyik 3, másik 5 éves. Németet fogok nekik tanítani. Mit mondjak nekik az első találkozáskor? Kérdezzem meg tőlük, hogy szeretnének e németet tanulni? Mit tudnak Németországról? Meg ilyenek? Vagy mit mondjak nekik? Még sosem találkoztam velük.

A hangom megváltoztassam, vagy úgy beszéljek hozzájuk, mint a szüleihez?

22L

2012. máj. 26. 08:34
 1/5 anonim ***** válasza:
63%
Basszus, ez minden szülő rémálma, hogy egy hozzánem értő kezeibe kerül a gyereke.
2012. máj. 26. 08:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát, talán nem volt jó ötlet ilyen munkát bevállalni...

De ha már mégis sikerült, akkor ne filózz előre, majd kialakul. A gügyögést mellőzném, hétköznapi dolgokról beszélnék velük, pl milyen napjuk volt, ilyesmi. De minek ennyi idős gyerekeknek németül tanulni?

2012. máj. 26. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:
nomálisan beszélj velük igen :) ne mondd azt, h tanulni, inkább hívd őket németeset játszani. szerinted 1 3 éves mit tud németo-ról? :)))) azt sem, hogy létezik ilyen. én ezt úgy kezdeném, h bemegyek velük a szobájukba, játszunk és közben elmesélem, h létezik olyan, h németo. ezt is vmi mesébe rakva, mert nem értenek annyira a földrajzhoz :))) szóval mese-mese, és ha látod rajtuk, hogy van kedvük ezzel foglalkozni, ami valószínű, mert újdonság, akkor képekkel, játékosan, aprókat haladva.
2012. máj. 26. 08:54
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

Szerinted egy 3, meg egy 5 éves gyerek mégis mit tudna Németországról?? "A hangom megváltoztassam, vagy úgy beszéljek hozzájuk, mint a szüleihez?" - Hát, ez borzasztó!!

Ne vállalj ilyen munkát!!

2012. máj. 26. 08:54
 5/5 A kérdező kommentje:

Jó azért ennyira hülye nem vagyok. Sokan megváltoztatják a hangszínűket, kedvesebbre. Nem gagyogásról beszélek.

Amúgy sok 5 éves már elkezd érdeklődni bizonyos dolgok iránt. Ez lehet egy ország, dinók, elnökök, stb. És akkor igenis sokat tudnak róla, akár többet, mint néhány felnőtt. És még csak nem is a zsenikről beszélek. Átlagos gyerekek.

Nekem a 6 éves unokatestvérem rajong Párizsért és az Eiffel toronyért. Pedig még sosem volt ott.

2012. máj. 26. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!