Két és fél éves kisfiam már tegnap déltől lázas. A Mexalen kúp leviszi, de újra lázasodik. Mikor vigyem orvoshoz?
Egyelőre ne vidd, de a lázát se csillapítsd 38,5 alatt. Valami vírust nyelhetett be, engedd dolgozni a szervezetét, a láz nem ellenség, hanem segít legyőzni a betegséget! Csak a tartósan magas lázat szabad csillapítani, addig meg hadd küzdjön a szervezete!
Pihenjen a pici (ha folyton leviszed a lázát, nem fog pihenni, pedig az kéne neki, ha viszont kicsit lázas, akkor jobban nyugton marad, szerencsés esetben nagyot alszik is), igyon sok folyadékot, nem baj, ha nincs étvágya sem, szívd az orrát ha nem tudja jól kifújni és nincs más teendőd. Ha így teszel, jó eséllyel vasárnap estére kutyabaja.
Üssetek agyon, de ha az én gyerekem belázasodik, én másnap viszem az orvoshoz. Ha pedig otthon sem a kúp, sem a hűtő-fürdő nem segít, volt már rá példa, akkor vittük ügyeletre. Amúgy pedig minden lázat csillapítok, hogy ne kapjon lázgörcsöt. Ha vírusról van szó, akkor a saját immunrendszere le fogja győzni, de ha baktérium okozza, arra antibiotikum kell. És mivel nem én vagyok az orvos, ezért én mindig az orvosra bízom, hogy megmondja mi baja van a gyerekemnek. És inkább vigyem el egy jelentéktelen vírus miatt, minthogy utána még betegebb legyen.
Láz esetén amúgy a fülét sem árt megnézni, főleg ha folyik is az orra, mert ha nem jár a levegő kellően az orrban, attól is begyulladhat a füle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!