Van esetleg olyan, akinek a gyermeke napallergiás, és ezt bőrgyógyászati vizsgálat is kimutatta?
A gyermekem nem (legalább ez nem), de én napallergiás vagyok.
Érdemes bőrgyógyászhoz elvinni, mert nagyon jó krémet kevertetnek rá. Nem is a csúnyácska bőr a legnagyobb probléma, hanem az, hogy nekünk napallergiásoknak speciális gondozást igényel a bőrünk (40-50-es faktorú naptej még felnőtten is, félmeztelen/bikinis napozás, medencézés kizárva, csak fehér pólóban lehet strandolni; kalap kötelező nyáron) és nagyobb az esélyünk a jó- vagy rosszindulatú bőrelváltozásokra.
Azt meg tudom mondani neked, hogy cirka 20 éve hogyan zajlott, mert nekem 15 évesen jött elő.
Elmentünk anyuval bőrgyógyászhoz, aki mindenféle bőrpróbát végzett (különféle allergiavizsgálatokat), végül maradt a napallergia, mint tipp. Így ki kellett mennem a napra úgy, hogy mindenhol le voltam kenve, hosszú ujjúban, kivéve az egyik karomat. Sétálni kellett, és meghatározott időnként visszamentünk a rendelőbe.
Valószínűleg, hogy ma már modernebbek a vizsgálatok, fogalmam sincs, hogy megy ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!