Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hany eves korig kell felforral...

Hany eves korig kell felforralni a tejet? 2,5 evesnek kell meg? Koszi.

Figyelt kérdés
2012. máj. 18. 11:15
 1/10 anonim ***** válasza:
1 évews korától adtam tejet a gyerekemnek, és kb 2-3 hónapig forraltam neki.
2012. máj. 18. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Egy éves koráig forraltam csak,utána már nem. Mindig csak házitejet kapott.
2012. máj. 18. 11:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Koszonom.
2012. máj. 18. 11:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem most 3 éves a kislányom, házi tejet iszik és mindet forralom.
2012. máj. 18. 12:06
 5/10 anonim ***** válasza:

3 éves a fiam, bolti tejet iszik, sosem forraltam.

Házi tejet sem forralnám már, ha bírja a pocakja.

2012. máj. 18. 12:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Soha nem forraltam, 11 hónapos kora óta kap friss házi tejet.
2012. máj. 18. 12:49
 7/10 A kérdező kommentje:
Sokan irjatok ezt a hazi tejet? Az mi? Ugy ertem tehen tej, kecske vagy mi? Es hany szazalekos? Nem tul zsiros? Koszi amugy mindenkinek.
2012. máj. 18. 16:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam is házi tejet kap 1 éves korától. Házi tej az, ami "rögtön" a tehénből jön, nincs hőkezelve, fölözve.

Amit mi veszünk, az 4,2%os.

Az én fiam is 2,5 éves, forralom neki, de forralni is fogom, épp azért, mert nincs hőkezelve. Elvileg még felnőtteknek is kéne, bár én is jobban szeretem a nyers tejet. De gyereknek még forralom.

2012. máj. 18. 17:08
 9/10 anonim ***** válasza:

6. vagyok.

A házi tej az én fogalmamban a nem nagyüzemi, azaz a faluból, Pista bácsitól beszerezhető, még jobban a saját tehénből fejt tej. A higiénia ugyanúgy megvan (sőt), ma már csak kevesen fejnek kézzel, inkább csak azok, akiknek 1-2 tehenük van, és a tehénből a zárt rendszeren azonnal megy a jeges vizes hűtőn át a tartályba, kvázi 10 másodperccel a kifejés után már 4 C fokos, szóval ott nagy baj nem lehet. A nagyüzemi tejek is összehasonlíthatatlanul jobbak a boltban kapható dobozos tejutánzatoknál, sok helyen árulnak pl tejautomatából meg autóból, azzal sincs gond.

Persze akit megnyugtat a forralás, annak az a tuti.

A zsírtartalma fajta-, és takarmányozásfüggő, a nagyüzemi holstein-frízeké kb 3,3-3,6%-os, a Józsi bácsi magyartarkájáé inkább 4% körüli.

Ha tudsz szerezni ke,csketejet, az pláne jó a gyereknek. :)

2012. máj. 18. 19:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom, eleg kielegito volt a valasz. :-) :-) :-)
2012. máj. 18. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!