Miért nem akar inni pohárból? és eni kanálla?
Mert ott rájött, hogy mennyivel jobb és könnyebb neki. Próbáld meg elmagyarázni neki, hogy ő már nagy, és a nagyfiúnak már nem való a cumisüveg, mert kinevetik. Ne adj neki cumisüveget, kegyetlennek hangzik, de ha éhes/szomjas, akkor elfogadja úgy is. Nekünk hasonló volt a probléma, ő is csak cumisüvegezni akart. Egy pszichológus barátnőm ajánlotta ezt: Ha inni kér, adj neki pohárból, ha nem issza meg, hisztizik, akkor vedd el tőle. Ha tényleg szomjas, akkor megissza majd pohárból is. Kb. 3x játszotta el ezután a lányom, hogy nem jó a pohár, azóta semmi, szépen iszik belőle.
Persze ez nem azt jelenti, hogy több órán át ne adj inni neki, de legyen rákényszerítve :)
Az én lányom 3 éves koráig cumisüvegből itta a vizet,a poharat nem fogadta el. Bekerült az oviba,ott nem volt cumisüveg,átszokott zökkenőmentesen.
Kisfiadat a kórházban a cumizás biztosan megnyugtatta,megérezte újra,az élményét. Lassan le fogja tenni magától,én nem venném el tőle. Olyan kicsi még....
Az én kisfiam 21 hónapos. A tejet (akárcsak korábban a tápszert) cumisüvegből issza, a vizet és néha gyümölcslevet csőrös pohárból. Tud pohárból is inni, de elég kis szeleburdi, ezért én itatom olyankor, nem adom a kezébe a poharat, mert magára öntené vagy éppen kilocsolná.
Én a helyedben azt csinálnám, hogy cumisüvegben csak vizet (esetleg tejet?) adnék neki, és minden más innivalót, amit szokott inni, pohárból kapna a kisfiad. Ha nem kell neki, nem baj, szomjan nem fog halni.
A kanállal evés nálunk sem megy olyan egyszerűen, még mindig belenyúlkál a kisfiam az ételbe, de már időnként zavarja, ha maszatos a keze. Ez már jó jel, én mindig mondom neki, hogy egyen a kanállal/villával, és nem lesz maszatos, tud is szépen enni, ha van kedve. Előbb-utóbb eljutunk majd oda, hogy evőeszközzel fog enni. Türelem, nálatok is biztosan menni fog újra, ha kedvet kap hozzá a kisfiad. Esetleg vegyél neki valami új, más poharat, kanalat, villát, lehet, hogy alig várja majd, hogy kipróbálhassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!