Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Munkanélküli anyuka gyermeke...

Munkanélküli anyuka gyermeke ha államilag támogatott tanfolyamon vesz részt kaphat bölcsit?

Figyelt kérdés
Kisfiam januári születésű, csak szeptemberben akarják az óvodába felvenni. Bölcsibe nem jár mert itthon vagyok vele. Ha megszűnik a munkaviszonyom (3 éves korában) akkor a "levegőben lógok" és bölcsibe se adhatom igazolás híján. Munkát keresek 1,5 éves kora óta, de nem találok. Diplomás vidéki anyuka vagyok kettő pici gyerekkel. Az ovit pedig csak majdnem 4 évesen kezdheti meg. Szeretnék tanulni, hogy ezt az időt hasznosan töltsem el, de csak munkanélküliként lehet államilag támogatott tanfolyamokon részt venni. A munkanélküliség alatt pedig nem jár a bölcsi mert "legyen vele otthon az anyukája" A gyermekem pedig a tanfolyam ideje alatt el kell hogy helyezzem egy intézményben. Ez hogy oldható meg? Van ilyen tapasztalatotok?

2012. ápr. 23. 09:37
 1/2 anonim ***** válasza:
Bölcsöde válogatja, de elméletileg az van a törvényben, hogy előnyben kell biztosítani a felvételnél a dolgozó anyukákat, és azokat, akik szakképzésbben vesznek részt. Nálunk sajnos a vezető betiltotta a tanuló anyukák gyermekeinek bölcsibe járását, de van erre lehetőség, az iskolától kell majd papírt kérni,azt nem tudom hogy ez tanfolyamra vonatkozik-e. Keress rá egy jogszabálykeresőben, mert amiről most írtam olvastam már valahol. Sőt orvosi papír alapján is fel kellene venni a picit (közösség szükséges a fejlődéséhez)-ezt is a mi óvodavezetőnk mondta. De biztos fognak neked válaszolni nálam sokkal többet tudó anyukák is!
2012. ápr. 23. 10:15
 2/2 anonim ***** válasza:
én ugyanebben a cipőben voltam.az én kisfiamat felvették.
2012. ápr. 23. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!