Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Ti mit "vártok...

Anyukák! Ti mit "vártok el"2.5 éves gyermeketektől?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 22. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy gyerektől szerintem azt lehet elvárni, hogy a már megtanult, lefektetett szabályokat betartsa...nem tudom mire gondolsz "elvárás" alatt...
2012. ápr. 22. 21:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Arra gondolok,hogy szerintem sokat várok el a fiamtól.Lehet,hogy beleestem a másoknak megfelelni csapdájába...
2012. ápr. 22. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Említs meg két-három pld-t....
2012. ápr. 22. 21:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Szobatisztaság,este pohárból inni a kakaót,pedig szerintem még cumisüvegből szeretné,káromkodik (néha)ez kellemetlen,egyedül enni szépen...........
2012. ápr. 22. 21:57
 5/7 anonim ***** válasza:

A szobatisztaságot nem erőltetném, mert az nem olyan dolog, amit csak úgy meg tud csinálni a gyerek, hanem meg kell érni rá. És ha nem érett, akkor fejen is állhatsz nem lesz szobatiszta.

Az, hogy a kakaót pohárból igya, az szerintem teljesen oké, ha megmagyarázod neki, hogy miért jobb a pohár és nem csak úgy egyik napról a másikra tiltottad be a cumit.

Káromkodás - rá kell szólni. Az, hogy ne beszéljen csúnyán, azt én is elvárom, viszont azt is tudom, hogy nem feltétlenül érzi a szavak súlyát.

Egyedül evés - szerintem nem baj, ha elvárod, abban az esetben, ha tud egyedül enni. Bár azért szerintem nem szabad leszidni, ha leeszi magát.

2012. ápr. 22. 22:08
 6/7 anonim ***** válasza:

2,5 éves a fiam.

próbálkozunk a szobatisztasággal, de még nem elvárásom, majd nyáron lesz az :D

tuti megérett rá, jobb napjain teljesen összejön MINDIG a dolog, de sokszor dacol... :(

reggel és este cumisüvegből issza a kakaóját, eszem ágában sincs még elvenni, hisz ragaszkodik hozzá :)

apóstól eltanult egy csúnya szót, nagyon tetszett neki és hajtogatta napokon keresztül. én semmit nem reagáltam rá, rájött, hogy mégsincs semmi különös benne :)

ritkán kérek tőle valamit de akkor elvárom, hogy meg is tegye. ha rosszat tesz, bocsánatot kell kérnie!

segítek még neki öltözni-vetkőzni, lépcsőn ha elég gyorsan tudok utána futni, megfogom a kezét :)

elvárom tőle azt is, hogy ha azt kérem, hogy játsszon el magában egy rövid időt akkor rosszalkodás nélkül megtegye. mivel nem alszik már délután, hiába ragaszkodtam hozzá, így kénytelen néha ellenni nélkülem is. most ez a húzós a napjainkban, mert mindig kitalál valami oltári baromságot, majd bünti, amiből hiszti lesz, majd újból bünti majd nagy megbánás... :)

nem tudom mikre gondolsz még :S

2012. ápr. 22. 22:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Szobatisztaság nálunk is mumus, egyelőre nincs is napirenden, én is azt mondom, majd nyáron :)

Kakó pohárból, soha nem volt cumija, cumisüvege.

Sajnos vezetés közben néha mondom a magamét, az "anyád" nagyon megmaradt nála :( Szerencsére nem gyakori, de ha eszébe jut....persze mindig rászólok, ilyenkor abba is hagyja.

Egyedül eszik - de hogy? Mindig szépen kezdi kanállal, de mintha a végére belefáradna, vagy megúnja, aztán már a kezeit használja. Ha segíteni akarunk, inkább nem is eszik tovább.

Amit elvárok: hogy viselkedjen. Nincs hiszti sem itthon, máshol még úgysem. Ezt még a csírájában igyekeztünk elfolytani. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szokott, de meg van a "módszer" hogy állítsuk el. Hatásos!!!!! (nem bántjuk, egyszer sem kapott ki, szóval semmi ilyesmi)

Nem tudom, férjem szerint néha szigorú vagyok, én nem gondolnám, engem is így neveltek és soha nem éreztem, hogy most jajjj de szigorúak velem.

2012. ápr. 23. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!