Jártok homokozóba? Már annyi toxoplazma esetet hallok, hogy elgondolkodtam.
Itt mellettünk van a játszótér.Sajnos mindennapos a temetetlen ürülék,és egyre több.
A gyerekek folyamatosan hisztiznek,hogy menjünk be,kikerülni sem tudjuk,mellette járunk oviba.
De az egyre többet hallani a toxoplaza okozta megbetegedésről,és már nem tudom mit gondoljak.
Én viszem homokozni a gyerekemet. Nálunk nem jellemző, hogy pont a homokozóba végeznék a háziállatok a dolgukat. Sajnos az előfordul, hogy a bokor alatt, a járda mellett vannak ilyen "aknák", de homokozóban én még nem találkoztam ilyesmivel.
A toxomplazma tudtommal egyébként sem okoz súlyos megbetegedéseket egészséges immunrendszerű embereknél. Mindentől pedig nem védhetem, mert akkor nem tud gyerek lenni szegény.
Mi járunk, és a bolcsiben is homokoznak nap, mint nap.
Igazából, aki falun él, és homokozó van az udvarukon, azoknál is ugyanekkora a veszélye a fertőzésnek, mint a városi homokozókban.
A toxoplazma nem egy maradandó károsodást okozó, hűűdemicsoda betegség.
Ha egészségesek vagytok, és nem immunbetegek a gyerekek, akkor max lesznek influenza szerű tünetei, de azt sem fogod tudni, hogy ezt most az influenza volt, vagy egy megfázás vagy a toxoplazmózi. A betegség tényét csak és kizárólag vérből tudja megmondani egy orvos. De egy gyermekorvosi vizsgálóban senki nem fogja megmondani, hogy az a vírus, milyen vírus. Én is csak akkor tudtam meg, hogy már átestem rajta, mikor az első gyereket vártam és szűrték terhesgondozás alatt!
Szóval irány a homokozó.
Azért hallasz egyre több ilyen esetről, mert a homokozók és játszóterek valóban nagyon mocskosak, és erre egyre többen felhívják a figyelmet - vagyis előszedik ezeket az eseteket, hátha lesz eredmény.
De hidd el, hogy egy valóban egészséges gyereknél ez nem okoz problémát, átesik rajta, és kész - a fiamnak volt már annyi homok a játszótérről a szemében és a szájában, hogy szívbajt akartam kapni, mégsem lett baj - bár a véreredménye szerint átesett a fertőzésen.
És abba is gondolj bele, ha csak állatod lenne otthon (mondjuk egy macska), ami ott kakil a lakásban, már ugyanakkora a fertőzés esélye, mint a játszón. És bár rengeteg helyen van állat a lakásban is, nemcsak a házban az udvaron, annyira nem sok ilyen betegség van.
Igen járunk.
Csak azért hallani annyi balesetről, mert ezt nyomja a média, mindig a rosszat, soha nem a jót.
Azért mert évente egy-két gyereknek baja lesz a homoktól, attól én még hordom a gyerekeimet, mert szeretik és közben nem arra gondolok, hogy te jó ég, biztos mindjárt betegek lesznek, hanem én is jól érzem magamat.
Homokoznak az oviban is egyébként.
Erős immunrendszerű, egészséges gyerek nem lesz beteg attól, hogy a homokozóban játszik, még ha esetleg a macskakakit is megfogdossa.
Sajnos nálunk a családban előfordult súlyos toxoplazmózis, édesapám gyerekkorában a fél szemére megvakult miatta. De neki egyetemista koráig arról szólt az élete, hogy kórházból ki, kórházba be, minden betegséget elkapott, most is nagyon gyenge a szervezete. Érdekes módon a testvérének, aki ugyanabban a koszos udvarban nőtt föl, csak éppen erősebb immunrendszerrel van megáldva, nem lett semmi baja.
Szerintem vidd játszóterezni a gyerekeket nyugodtan, ha nagyon aggódsz, homokozás után kend le a kezüket fertőtlenítő géllel, amit víz nélkül is lehet használni (asszem a Neomagnolnak is van ilyen fajtája).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!