Hogyan oldható meg 2,5-3 éves korban a hatásos idegennyelv "oktatás"? Jövőre külföldre költözünk.
2,5-3 éves gyereknek semmi értelme idegen nyelvet tanítani ha csak a szülö aki minden nap vele beszélget nem anyanyelvi szinten beszéli.
De ha a férjedet németországba küldik ki dolgozni, ott egy elönye van hogy az ovoda, iskolák 1 évre elküldik a németül nem tudo gyereket integrációs oktatásra, ahol 1 év alatt megtanulja a nyelvet, majd mehet a sima ovódába.
Szóval azon ne izgulj, hogy nem fog tudni németül, mert ahova bekerül senki nem nagyon fog tudni, és az hogy megtanul pár szót németül egy magyarországon lévö ovódában nem jelenti hog kint tud majd beszélni, akkor is integrációsba kellene mennie.
Kedves kérdező! Teljesen fölösleges most elküldeni nyelvet tanulni, ha már jövőre kiköltöztök. Én annak idején szintén németországi óvodában találkoztam először közelebbről a nyelvvel, pár hónap (!) alatt megtanultam annyira, h gond nélkül kommunikáltam bárkivel. Annak idején nem volt ilyen, h integráció kisgyerekeknek, személyes véleményem szerint fölösleges is óvodás korban, akkor még semmi tétje nincs az egésznek, a gyerekeket meg nem zavarja, h az elején más nyelven beszélnek a többiek. Anno csak ámultak és bámultak a szüleim, ugyanis volt egy legjobb barátnőm, aki csak németül tudott, én pedig csak magyarul, és mégis gond nélkül "megértettük" egymást.
Ja, azt pedig már csak zárójelben jegyzem meg, h a szüleim akkoriban szintén egyetlen szót sem beszéltek németül, úgyh segíteni sem tudtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!