Húsvétkor kinél mi a szokás?
Tágra nyílt szemekkel néztek ma rám a férjem és az anyósom, hogy én miről beszélek?Szerintük húsvét a "fiúk napja" , mert ők kapnak tojást meg ezt meg azt.
Szerintem meg ( én legalábbis így nőttem fel) vasárnap a nyuszi hoz egy két apróságot amit a gyerekek megkeresnek, hétfőn meg a locsolkodó fiúk kapnak tojást ( jobb helyeken pénzt...)
Teljesen hülyének néztek, és amikor rákerestem gyorsan a neten a témára és leírták, hogy általában hogy szokás gyerekekkel húsvétolni annyi választ kaptam...chöööhh ....ez megint csak valami amerikából átvett hülyeség.
Nálunk az a szokás, hogy Húsvét előtti szombat este megfestjük a tojásokat együtt a gyerekekkel. Vasárnap reggelre a tojások közé hoz a nyuszi egy-egy csokitojást vagy hasonlót. Hétfőn pedig a locsolkodó fiúk kapnak tojást meg egypár szál ibolyát a kislányoktól, akiket megöntöznek.
(Egy erdélyi, mezőségi kis faluban)
Milyen amcsiból vett hülyeség ? Pl. ?
Mi tojást festünk, kapnak csokinyuszit, esetleg eldugok néhány műa. tojást pici csokikkal, matricákkal, és megkeresik. Még kicsik, és kicsi a család még nem locsolkodunk.
Ja, értem. Azok valóban átvett szokások, de a Húsvét az nem.
Kellemes Húsvétot !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!