Sólisztgyurma készítés?
Ezt használd. Olyan mint a play-doh. Komolyan!
20 dkg liszt
10 dkg só (én olcsó asztali sót vettem, de inkább finom sót használjatok, mert a egy-két nagyobb szemcse nem olvadt fel.)
2 kiskanál citromsav (ez azért kell, hogy ne penészedjen, sokáig elálljon)
3 dcl víz
1 evk.olaj
Ezt összekutyultam a lábosban. Aztán elkezdtem kis lángon melegíteni, hamar össze is állt, de iszonyat nehéz keverni, komoly erő kell, amikor már golyóvá összeállt akkor levettem a tűzről 1-2 perc kb. az egész. Hagytam kihűlni kicsit, aztán átgyúrtam. Ez a mennyiség elég nagy, áztasd be utána a lábost.
Nem színeztem, van aki ételfestékkel, van aki fűszerekkel, kakaóval színezi. Én most nem vacakoltam vele, majd legközelebb. Az állaga olyan mint a bolti lágy gyurmáé. Nem ragad a kézhez. Műanyag dobozban lefedve tárolom a hűtőben.
Kedves utolsó!
Ha tényleg klassz lesz a gyurma, akkor én is megcsinálom.:)
Csak annyit kérdeznék, hogy citromsavat hol lehet venni és mekkora kiszerelésben? Amúgy ezt mire használják, mármint a citromsavat?
Rében csináltam a nagyokkal húsvét előtt só-liszt gyurmából kis figurákat, kacsát, csibét, nyuszit, margarétát ( ebbe szúrtam hurkapálcát szárnak). Mikor készen voltak, vízfestékkel kifestettünk őket és zöld papírfűbe ültettük kis kosárkába. Nagyon helyesek lettek:)
Csinálnék megint a kis 2 évessel, talán már élvezné.
Bocs az offért!
Citromsavat a nagyobb élelmiszerboltokban a befőzős résznél találsz, vagy a gyógyszertárban is lehet venni. Sárga műanyag dobozkában van.
Amúgy mi a teába is ezt tesszük, tök jó íze van tőle.
Nekünk nagyon bejött ez a gyurma. Annyi "hibája" van, hogy ki szokott csapódni rajta a só száradáskor, de ha lefestitek, ez is meg van oldva. Az én lányaim imádják.
Az offoló vagyok!
Köszi a recepted, megcsináltam, tényleg olyan mint a Play doh gyurma, el sem hiszem! Nagyon klassz lett.:)
Én a második recept alapján készítem jó ideje (mixert nem használok), könnyű gyúrni, formázni. Olajat nem rakok bele, hogy tartós legyen, és elkerüljem az avas szagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!