Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sólisztgyurma készítés?

Sólisztgyurma készítés?

Figyelt kérdés
Gyerekekkel szeretnék sólisztgyurmát készíteni. Utána néztem interneten, meg is csináltam a masszát.Egy kicsit ragad, de könnyen formázható, gyúrható.Egy evőkanál lisztből, fél ek sóból, egyegy nagyon fevés vízzel csináltam.Jól csináltam? Vagy tegyek még hozzá valamit?
2012. ápr. 5. 08:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi ezt a fajtát szoktuk:

[link]

2012. ápr. 5. 09:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha ragad, még tegyél hozzá egy picit, hogy kellemes állaga legyen. Egyébként, ha itt rákeresel, rengeteg házi készítésű gyurmareceptet fogsz találni. Én is innen néztem ki, hogyan fogjak neki.
2012. ápr. 5. 09:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezt használd. Olyan mint a play-doh. Komolyan!

20 dkg liszt

10 dkg só (én olcsó asztali sót vettem, de inkább finom sót használjatok, mert a egy-két nagyobb szemcse nem olvadt fel.)

2 kiskanál citromsav (ez azért kell, hogy ne penészedjen, sokáig elálljon)

3 dcl víz

1 evk.olaj

Ezt összekutyultam a lábosban. Aztán elkezdtem kis lángon melegíteni, hamar össze is állt, de iszonyat nehéz keverni, komoly erő kell, amikor már golyóvá összeállt akkor levettem a tűzről 1-2 perc kb. az egész. Hagytam kihűlni kicsit, aztán átgyúrtam. Ez a mennyiség elég nagy, áztasd be utána a lábost.

Nem színeztem, van aki ételfestékkel, van aki fűszerekkel, kakaóval színezi. Én most nem vacakoltam vele, majd legközelebb. Az állaga olyan mint a bolti lágy gyurmáé. Nem ragad a kézhez. Műanyag dobozban lefedve tárolom a hűtőben.

2012. ápr. 5. 10:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Ha tényleg klassz lesz a gyurma, akkor én is megcsinálom.:)

Csak annyit kérdeznék, hogy citromsavat hol lehet venni és mekkora kiszerelésben? Amúgy ezt mire használják, mármint a citromsavat?

Rében csináltam a nagyokkal húsvét előtt só-liszt gyurmából kis figurákat, kacsát, csibét, nyuszit, margarétát ( ebbe szúrtam hurkapálcát szárnak). Mikor készen voltak, vízfestékkel kifestettünk őket és zöld papírfűbe ültettük kis kosárkába. Nagyon helyesek lettek:)

Csinálnék megint a kis 2 évessel, talán már élvezné.

Bocs az offért!

2012. ápr. 5. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Citromsavat a nagyobb élelmiszerboltokban a befőzős résznél találsz, vagy a gyógyszertárban is lehet venni. Sárga műanyag dobozkában van.

[link]

Amúgy mi a teába is ezt tesszük, tök jó íze van tőle.

Nekünk nagyon bejött ez a gyurma. Annyi "hibája" van, hogy ki szokott csapódni rajta a só száradáskor, de ha lefestitek, ez is meg van oldva. Az én lányaim imádják.

2012. ápr. 5. 12:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Az offoló vagyok!

Köszi a recepted, megcsináltam, tényleg olyan mint a Play doh gyurma, el sem hiszem! Nagyon klassz lett.:)

2012. ápr. 8. 18:54
 7/7 anonim válasza:

[link]

Én a második recept alapján készítem jó ideje (mixert nem használok), könnyű gyúrni, formázni. Olajat nem rakok bele, hogy tartós legyen, és elkerüljem az avas szagot.

2012. ápr. 8. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!