Az tényleg ártalmas, ha megprobálom ráeröltetni a 2 éves fiamra a nappali alvást?
Az én fiam se akar aludni menni, nyafog, de ha nem alszik délben, akkor iszonyú kezelhetetlen, nyűgös lesz. Szóval tetszik-nem tetszik minden délben van alvás. A sötét szobában kb 20 perc alatt elalszik, én is melléfekszem.
Szerintem ez nem baj, még szüksége van rá.
Kipróbálhatod, hogy milyen, ha nem alszik délben, nem lesz-e késő délutánra nyűgös.
Amúgy az oviban is kell majd aludni, jobb, ha megszokja, hogy aludni kell.
Az én gyerekeim tutira nem aludnának el sem mesenézés közben, sem úgy, hogy melléjük fekszem. Miért nem alszik egyedül a szobájában (be is sötétíthetsz)?
Ha ezt próbálod, mi történik?
Nálunk az vált be, hogy nem "aludni" megyünk, hanem "olvasni", az sokkal izgalmasabb. Ő választ egy könyvet, lefekszünk, olvasunk öt percet - fél órát, aztán általában ő maga mutatja, hogy jöhet a cici, és azon elalszik (22 hónapos). Néha mondjuk én hamarabb beájulok mint ő, de akkor megunja hogy egyedül van és nem szól hozzá senki, szépen odafekszik mellém és alszik ő is.
Kb 2 héten belül érkezik a kistesó, azt mondjuk nem tudom elképzelni, hogy zajlik majd akkor az altatás, de valahogy megoldjuk gondolom... :)
Nekem 2 éves koruktól nem alszanak nappal. Semmilyen módszerrel nem tudtam a lányokat elaltatni. Cserébe átaludják az éjszakát.
Oviban az egyik kislány mindig alszik, a másik csak néha, de itthon továbbra se. Én nem erőltetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!