Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az tényleg ártalmas, ha...

Az tényleg ártalmas, ha megprobálom ráeröltetni a 2 éves fiamra a nappali alvást?

Figyelt kérdés
szoval ö nem akar lefeküdni aludni,de én kényszeritem,azaz lefektetem,mellé fekszek és probálom altatni,közbe nézi a mesét.és nem engedem meg hogy felkelljen az ágybol,mert visszafektetem

2012. márc. 28. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
ha a gyerek ezt elfogadja akkor nem ártalmas, ha közben torka szakattából üvölt akkor ártalmas, mert ez egy lelki bántalmazás. de ha elfogadja akkor nem ártalmas.
2012. márc. 28. 13:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam se akar aludni menni, nyafog, de ha nem alszik délben, akkor iszonyú kezelhetetlen, nyűgös lesz. Szóval tetszik-nem tetszik minden délben van alvás. A sötét szobában kb 20 perc alatt elalszik, én is melléfekszem.

Szerintem ez nem baj, még szüksége van rá.

Kipróbálhatod, hogy milyen, ha nem alszik délben, nem lesz-e késő délutánra nyűgös.

Amúgy az oviban is kell majd aludni, jobb, ha megszokja, hogy aludni kell.

2012. márc. 28. 14:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Második vagyok - ha tiltakozik és nyafog, hogy nem akar aludni az szerintem nem baj, normális. De ha pl torka szakadtából üvölt és le kell fogni minden délben alváshoz, akkor nem erőltetném semmiképp, mert tényleg bántásként éli meg.
2012. márc. 28. 14:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom novemberben volt 2, ő sem akart aludni, de ebéd után lefeküdünk ketten az ágyba, tv kikapcs, és alvás volt. Én is becsuktam a szeme, és nem szóltam hozzá. Ha lemászott visszatettem, és mondtam hogy aludni kell. Nem kell vele veszekedni, meg erőszakoskodni, csak szépen határozottan, és következetesen. Volt, hogy 5 perc alatt elaludt, de ha nagyon nem álmos volt, akkor max fél órát nézelődött, nézte a falat, és utána elaludt. Szerintem nekik még kell az alvás. Persze hogy nem akar aludni, mivel játszanának ájulásig, de az nem egészséges. Szerintem nyugodtan altasd délben. Idővel nem fog annyira tiltakozni, mert tudja, hogy akármit csinál, vagy mond, alvás van és pont. De a mesét kapcsold ki, mert akkor nem fog elaludni. Mi is így voltunk régebben. Mára már csak mondja a lányom, hogy nem akar aludni, de nem tiltakozik, hogy mégis bemegyünk aludni.
2012. márc. 28. 14:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeim tutira nem aludnának el sem mesenézés közben, sem úgy, hogy melléjük fekszem. Miért nem alszik egyedül a szobájában (be is sötétíthetsz)?

Ha ezt próbálod, mi történik?

2012. márc. 28. 14:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Valami rendszert muszály vinni az életükbe.Egy idö után magátol fog aludni menni.Én is melléfekszem nézheti a minimaxot is de nem mindig ezt tudomásul is veszi olyankor beszélgetünk elalvás elött.
2012. márc. 28. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk az vált be, hogy nem "aludni" megyünk, hanem "olvasni", az sokkal izgalmasabb. Ő választ egy könyvet, lefekszünk, olvasunk öt percet - fél órát, aztán általában ő maga mutatja, hogy jöhet a cici, és azon elalszik (22 hónapos). Néha mondjuk én hamarabb beájulok mint ő, de akkor megunja hogy egyedül van és nem szól hozzá senki, szépen odafekszik mellém és alszik ő is.

Kb 2 héten belül érkezik a kistesó, azt mondjuk nem tudom elképzelni, hogy zajlik majd akkor az altatás, de valahogy megoldjuk gondolom... :)

2012. márc. 28. 16:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem egy ilyen kicsi gyereknek feltétlenül szüksége van az alvásra. Még az ovis gyerekeknek is 2 óra alvásidőt biztosítanak. Az én fiam 2,5 éves, és ritkán előfordul, hogy nem akar aludni. Akkor is be kell feküdnie az ágyba. Megbeszéljük, hogy nem kell aludni, csak csukja be a szemét, és pihenjen. Mindig alvás lesz belőle:)
2012. márc. 28. 22:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem 2 éves koruktól nem alszanak nappal. Semmilyen módszerrel nem tudtam a lányokat elaltatni. Cserébe átaludják az éjszakát.

Oviban az egyik kislány mindig alszik, a másik csak néha, de itthon továbbra se. Én nem erőltetem.

2012. márc. 29. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!