Tv függő lett a gyerekem?
16,5 hónapos a lányom, eddig nem igazán érdekelte, jóformán csak este van bekapcsolva. Mióta külön szobában alszik, átjön reggel hozzám, együtt mesét nézünk,úgy issza meg a tejet. ezzel nincs is gond.
A napokban kaptunk Bogyó és Babóca dvd-t. Azóta "fanatikus" lett a lányom, egyfolytában ezt nézné.Mutat a tv-re és mondja Babó,babó...
Délután sozktma engedni neki hogy nézze,de max egy fél óra. Utána van ám sírás.
Ez a kezdeti lelkesedés?? El fog múlni? Ennyi mesenézés nem árt neki ugye??
Nálunk hasonló a szitu.
Eddig rá sem nézett, de hallottam bogyóékról és nekünk is meglett a dvd. De kb 2 hete még csak 2 mesét néz. én epizód választásra teszem a dvd-n így 1-t néz meg kb 3x aztán elég is neki, már a 4-iknél nem nézi és 5-et el sem kell indítani.
Ez napi 1-2 alkalom attól függ, milyen az idö, mit csinálunk.
Ha csak egyet néz az max 3x fogja lekötni.
Napi max. 1 óra az nem árt. Pláne ez a mese nagyon aranyos. De lefekvés előtt inkább már ne. A tévé villódzása felizgatja az idegrendszerüket, lehet, hogy nehezebben alszik el miatta. Majd megunja.
Nekem sajnos elég tévéfüggők a gyerekeim, de most, amióta jó idő van, nem engedem nekik nézni, ha be akarják kapcsolni, mindig inkább kiküldöm őket az udvarra. A lányom már mondja, hogy sajnos elromlott a tévé. Pedig ezt nem mondtam neki, de most már úgy látszik beletörődött. Télen, vagy esőben nehezebb.
Ha nagyon zavar, vidd ki a levegőre, inkább többet legyen ott.
Az én lányom egész télen mese függő volt, ki sem akart menni az udvarra. Most hogy jó idő van, már nem érdekli a mese, inkább ki akar menni. Nálunk nagy vonzerő, hogy felállítottuk a trambulint, ha tehetné egész nap ott lenne.
Valamivel csábítsd ki a szabadba.
DÉlután akarja nézni,amikor kintről bejövünk.
3kor kel, 3/4kor már kinn vagyunk az udvaron, ált. 6-ig,de van hogy tovább. Utána akar angyon mesét nézni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!