Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ebben az időben hogy öltöztete...

Ebben az időben hogy öltözteted 3-4 éves (óvodás korú) gyermeked?

Figyelt kérdés
2012. márc. 15. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Délelőtt úgy mentünk játszózni, hogy volt rajta:

trikó, vékony pamut hosszú ujjú póló, kardigán (közepesen vastag, nem téli, de nem is mondanám kifejezetten vékonynak), harisnya és vékonyan bélelt farmer. Vékony fület védő sapi + kis kendő a nyakában, mert a szél eléggé fújdogált errefelé. Az átmeneti kabátja olyan, hogy a külső szél-vízálló részhez belül hozzá van cipzzározva egy polár bélés, tulajdonképpen egy polárpulcsi, ezért úgy voltam vele, ha melege van, legfeljebb ezt kieszem belőle - de nem kellett kivenni végül.

A kétévesemen volt egy hosszú ujjú body, egy vékony h ujjú póló, vékony pamutkardigán, harisnya és polárral bélelt farmer. Vékony fület védő sapi + kendő neki is, és átmeneti kabát.

Volt egy 5 év körüli kisfiú a játszótéren, r ujjú póló, azon egy sima egyrétegű széldzseki, mackónadrág. A nadrágból kilógott a dereka, a zoknija felett villogott a csupasz lábszára, a szél meg cibálta a haját, tiszta piros volt az orra, kétpercenként odament az apjához, hogy apa fázom! válasz: fuss még egy kicsit, meg akarom vári a huszárokat...! :S :S :S

(mert a parkban ott van a játszótér, ahol az ünnepi felvonuláshoz gyülekeznek a huszárok, lovasok, lovaskocsik stb)

2012. márc. 15. 18:13
 2/7 anonim ***** válasza:
póló,polópulcsi,közepesen vatag kabát.alul egy vékony melegítő,rá és nagyobb, vastagabb melegítő.közepesen meleg sapka.nem éget le róla a ruha.
2012. márc. 15. 18:28
 3/7 anonim ***** válasza:
trikó, rövid ujjú póló, vékony pulcsi, átmeneti dzseki, vászonnadrág, vékony sapi.
2012. márc. 15. 19:19
 4/7 anonim ***** válasza:
4 éves lányomon trikó, rövid ujjú póló, közepes garbó, polárral bélelt kabát, tavaszi sapka, harisnya, vékony bélelt nadrág, edzőcipő. De én is találkoztam olyannal, hogy egy szál melegítőben volt a kislány és a kapucni volt csak a fején. Meg sapkátlanul pólóban rohangáló gyerekkel is, azon gondolkoztam, lehet én vagyok a túlaggódó, az az anyuka meg 3 gyerekes volt, fel nem vette az ilyeneket. Meg persze nem is figyelt a gyerekekre, csak sütkérezett a napon, aztán a legkisebb meg jól leesett az egyik játékról. No mindegy, ez a része már nem tartozik hozzá a témához.
2012. márc. 15. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Tegnap nálunk volt vagy 15 fok és fújt egy kicsit a szél.

A nagyobbik fiamon egy hosszú ujjú póló, polár pulcsi és egy bélelt mellény volt, alul meg vastagabb anyagú melegítő+zokni.

A kicsin ugyanez, csak bodyval és a nadrág is polár volt. Ja és természetesen sapka is volt rajtuk.

Kint voltak a kertben, rohangáltak egyfolytában, a nagy még ásni is segített.

Azért én a harisnyát nadrághoz, ráadásul bélelthez, 10 fok felett már nagyon túlzásnak érzem! Aki így öltözteti a gyerekét, annak ajánlanám, hogy ő maga is öltözzön fel úgy és szaladgáljon egy kicsit!

Ezt természetesen 10 fok feletti, szép időre értem, mint amilyen a tegnapi volt és remélhetőleg a mai is lesz.

2012. márc. 16. 07:54
 6/7 anonim ***** válasza:

07.54-esnek:

azt szokták mondani, hogy ahhoz képest, ahogy a felnőtt komfortosan érzi magát, a gyereken legyen plusz egy réteg.

Rajtam vastag farmernadrág volt, és amikor pl a hintát hajtva egy helyben álltam, bizony meg-megborzongtam... erről ennyit. Nyilván egy szaladgáló gyerek jobban kimelegszik, de a réteges öltözködés lényege pont az, hogy szükség esetén le lehet venni róla a felesleges göncöt. Különben pedig a szél eléggé lecsökkenti a hőérzetet, itt minálunk tegnap elég kellemetlenül fújdogált. Egyáltalán nem volt melegük a harisnya+bélelt gatyában, pedig sokat szaladgáltak...

2012. márc. 16. 11:51
 7/7 anonim ***** válasza:

"azt szokták mondani, hogy ahhoz képest, ahogy a felnőtt komfortosan érzi magát, a gyereken legyen plusz egy réteg."

Ezt a csecsemőkre mondják, akik még csak fekszenek a babakocsiban, nem a szaladgáló kisgyerekre!

2012. márc. 25. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!