Ebben az időben hogy öltözteted 3-4 éves (óvodás korú) gyermeked?
Délelőtt úgy mentünk játszózni, hogy volt rajta:
trikó, vékony pamut hosszú ujjú póló, kardigán (közepesen vastag, nem téli, de nem is mondanám kifejezetten vékonynak), harisnya és vékonyan bélelt farmer. Vékony fület védő sapi + kis kendő a nyakában, mert a szél eléggé fújdogált errefelé. Az átmeneti kabátja olyan, hogy a külső szél-vízálló részhez belül hozzá van cipzzározva egy polár bélés, tulajdonképpen egy polárpulcsi, ezért úgy voltam vele, ha melege van, legfeljebb ezt kieszem belőle - de nem kellett kivenni végül.
A kétévesemen volt egy hosszú ujjú body, egy vékony h ujjú póló, vékony pamutkardigán, harisnya és polárral bélelt farmer. Vékony fület védő sapi + kendő neki is, és átmeneti kabát.
Volt egy 5 év körüli kisfiú a játszótéren, r ujjú póló, azon egy sima egyrétegű széldzseki, mackónadrág. A nadrágból kilógott a dereka, a zoknija felett villogott a csupasz lábszára, a szél meg cibálta a haját, tiszta piros volt az orra, kétpercenként odament az apjához, hogy apa fázom! válasz: fuss még egy kicsit, meg akarom vári a huszárokat...! :S :S :S
(mert a parkban ott van a játszótér, ahol az ünnepi felvonuláshoz gyülekeznek a huszárok, lovasok, lovaskocsik stb)
Tegnap nálunk volt vagy 15 fok és fújt egy kicsit a szél.
A nagyobbik fiamon egy hosszú ujjú póló, polár pulcsi és egy bélelt mellény volt, alul meg vastagabb anyagú melegítő+zokni.
A kicsin ugyanez, csak bodyval és a nadrág is polár volt. Ja és természetesen sapka is volt rajtuk.
Kint voltak a kertben, rohangáltak egyfolytában, a nagy még ásni is segített.
Azért én a harisnyát nadrághoz, ráadásul bélelthez, 10 fok felett már nagyon túlzásnak érzem! Aki így öltözteti a gyerekét, annak ajánlanám, hogy ő maga is öltözzön fel úgy és szaladgáljon egy kicsit!
Ezt természetesen 10 fok feletti, szép időre értem, mint amilyen a tegnapi volt és remélhetőleg a mai is lesz.
07.54-esnek:
azt szokták mondani, hogy ahhoz képest, ahogy a felnőtt komfortosan érzi magát, a gyereken legyen plusz egy réteg.
Rajtam vastag farmernadrág volt, és amikor pl a hintát hajtva egy helyben álltam, bizony meg-megborzongtam... erről ennyit. Nyilván egy szaladgáló gyerek jobban kimelegszik, de a réteges öltözködés lényege pont az, hogy szükség esetén le lehet venni róla a felesleges göncöt. Különben pedig a szél eléggé lecsökkenti a hőérzetet, itt minálunk tegnap elég kellemetlenül fújdogált. Egyáltalán nem volt melegük a harisnya+bélelt gatyában, pedig sokat szaladgáltak...
"azt szokták mondani, hogy ahhoz képest, ahogy a felnőtt komfortosan érzi magát, a gyereken legyen plusz egy réteg."
Ezt a csecsemőkre mondják, akik még csak fekszenek a babakocsiban, nem a szaladgáló kisgyerekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!