Ez minden óvodában így van? Mindenhol teljesen természetes az, hogy ha az anyuka otthon van a kistesóval gyesen, a nagyobbik csak délig lehet az oviban, és nyáron egyáltalán nem mehet, vagy ez csak helyi sajátosság?
Nem az első vagyok, de megértem a hozzáállását.
Ugyan nem az óvodában, hanem a bölcsődében több barátnőmnek ki kellett vernie a balhét, mert a félnapos gyerkőcök elfoglalták a helyet és nem tudott az egygyerekes anyuka visszamenni dolgozni, egyszerűen nem volt hely a bölcsiben délelőtt. Gondolom ez a jelenség létezik az óvodában is. Ebéd után kb. a fele csoport hazament, mert anya otthon volt a picivel. De erre egyik bölcsi sem "kényszerítette" a szülőket, ez az ő választásuk volt. Ilyen egyszerűen nincs, hogy kötelezően haza kell vinni a gyereket ebéd után. Én vállalnám a közelharcot, hiszen az intézményvezetővel megy a harc, nem az óvónővel és a dadussal.
Biztos, hogy úgy van, ahogyan az óvónéni leírta (nem kívánom megkérdőjelezni a szakmai hozzáértését), csak azt nem értem, hogy akkor miért 1 év kötelező az óvodából, miért nem mind a három?
Első vagyok,
óvónéninek üzenem, hogy az első oviból ki is vettük a gyereket és átvittük máshova ahol aranyosak voltak az óvónénik, tehát tudom, hogy van kivétel!
Bölcsibe is járt tehát szocializálódott a fiam.
Most itthon vagyok kicsivel és, ha a nagyobbik ovis lenne én hazahoznám és lefektetném aludni itthon a saját ágyacskájában.
Mi falun élünk,és én már jó előre megkérdeztem,hogy mi lenne ilyen esetben,Azt mondta a vezető óvónéni,hogy természetesen nem kell hazavinni a nagyobb gyereket,mert anya otthon van a picivel,ennyivel is segítenek,hogy lefoglalják a gyereket,míg a babával foglalkozok.Az más dolog,hogy a nagyobb,hogyan dolgozza fel,hogy neki oviban kell lennie,míg anya a tesóval otthon van.
Szerintem ezt is el lehet magyarázni neki,bár mi még nem tartunk ott,csak tervezzük a tesót!!!
Én megértem mind a két oldalt. Nekem is van egy 3,5 éves fiam és 1,5 éves lányom.Nálunk is megkérdezik, hogy aki gyesen gyeden van otthon, hogy nem- e eltudná vinni haza ebéd után. Oka pedig egyszerű. Nincs elég hely.30 férőhelyes csoportba idén felvettek 49-et. Nem fér el ennyi ágy a csoportban .Az óvónők már 4 - 6 órában vannak alkalmazva. Úgyhogy valószínűleg ezért kell hazavinni a gyereket ebéd után. Gondolom senki nem örülne neki ha a folyosón kellene aludnia a gyerekének.A törvény csak 5 éves kor után teszi kötelezővé az óvodát.
Ja és arra hogy miért akarja valaki hogy egész napos legyen a gyerek míg ő otthon van a másikkal? Arra csak azt tudom mondani hogy örüljön hogy otthon lehet vele. Olyan gyorsan felnőnek.
10:36 os vagyok.
Az óvónőnek üzenem hogy utána lehet járni hogy hány gyereket vettek fel egy csoportba. Sajnos nem gondolom hogy ez csak nálunk probléma. Egyébként a 49 gyerekből 11 et ebéd előtt vagy után haza visznek (ez kötelező jelleggel mert ha nem teszi nem veszik fel még a délelőtti foglalkozásra sem. Az viszont egyértelmű hogy nem azokat kell hazavinni akinek a szülei dolgoznak hanem azokat akiknek otthon vannak.
Egyébként átirányításra sincs lehetőség mert minden ovi telt ház felett működik. Sőt a legújabb hogy az év veszteseket is elutasíthatják helyhiány miatt. Nekik marad a bölcsi csakhogy abból még kevesebb van .Sakk- matt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!