Miért ébred mostanában szinte minden éjjel/hajnalban a régebben mindig jól alvó 2 éves Kisfiam?
Első körben a háziorvos lehetne megkérdezni, aztán gyermekpszichológust.
De persze lehet , hogy olyan egyszerű dolog is orvosolja a dolgot mint, hogy később megy aludni, estefelé kevesebbet iszik/eszik, vagy meg hallgatni ilyen tájban van e valami hang a szobájában. A barátnőm gyermeke pl. rendszeresen 5:00 ébredt és rájöttek hogy a szomszéd lakásban (panel) ekkor kukorékol az órája. :D Rendes volt a szomszéd utána lecserélte :D De én 3 évesen minden éjfélkor felriadtam fél éven keresztül senki nem tudja miért és aztán egyszer csak elmúlt.
Nálunk is ez van mostanában.
2 éves kislány, nappal még alszik. Éjjel többször ébred, van, hogy sírva. Ilyenkor elég nehéz megvigasztalni.
Lehet, hogy a foga, mert egész nap a szájában turkál.
Azért a pszichológus még kissé túlzás...
2 évesen a gyerekek már álmodnak, sokkal intenzívebben dolgozzák fel a napi történéseket mint mi.
Ráadásul sokan félnek a sötétben, az én fiam 23 hónapos kora óta sólámpa fényénél alszik, mert ordított, hogy ne hagyjuk egyedül a szobában, és látszott rajta, hogy nem hisztizik, hanem valód félelemről van szó!
5. vagyok. Én is tudom, hogy nem mumus, jártam pszichiáterhez korábban.
Ettől függetlenül azt gondolom, a kérdező által leírtak bőven beleférnek az életkori sajátosságokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!