Néz mesét a két évesed? Mit? Naponta hányszor és mennyi ideig?
2 éves a fiam és 3.5 éves a lányom. Hétköznap kb 2x20 percet néznek mesét (tv-n vagy számítógépen), de kizárólag amit én teszek be nekik (kábeltv-nk nincs is és az ő meséiken kívül nem is használjuk a tv-t).
Hétvégén reggelente míg volt Dora/Diego reggel, addig azt nézték, most meg a Hupikék Törpikéket. Emiatt igyekszem leredukálni az egyéb meséket szo-vasárnapra, de van, hogy nem jön össze, mert semmi más nem köti le őket nekem meg muszáj haladni a háztartással - ilyenkor sajna a napi 2 órájuk is megvan, de legalább nem egy adagban. Mondjuk ez ritka, általában hétvégén kb egy órát vannak képernyő előtt összesen.
Amiket jellemzően gyakran előkerülnek: Kisvakond, Mogyorótündér, Thomas, My Little Pony sorozat, Eperke - a régi "rajzolt", nem a mostani tv-s csillivilli, Aranyhaj, Vuk, Hamupipőke, Oroszlánkirály - de kivágtam a legfélelmetesebb részeket, mert rosszat álmodott tőle, Szilaj,Gyerekdalok és mondókák minimaxos feldolgozás, Gryllusz Vilmos féle Maszkabál, és a kisfiam naaagy kedvence a Csodabogarak.
Ezenkívül most nemrég a nagyobb elég sokáig feküdt itthon betegen, olyan bágyadt volt h játszani sem tudott, semmibe nem lehetett bevonni, csak hevert szegénykém - na akkor megnézhetett napi 1 Disney nagymesefilmet (Aladdin tetszett neki a legjobban, meg a különböző hercegnősök)
Nálunk most a Chuggington megy, kb. 5*5 rész van letöltve usb-re, így reggel és este azt szoktuk bekapcsolni, amíg kómázunk, kb 2-3 rész megy. (este a fürdés utáni öltözés, tejivás közben) Ezek egyenként 10 percesek, és már kívülről tudom én is az egészet, nemhogy a fiam.
Korábban ugyanígy volt az Eliás a kis mentőhajóval, majd Bogyó és Babócával.
Nemrég Fifit is kért, mert hétvégén látta, de az úgy elmaradt.
Ezek szerintem aranyos mesék, nem olyan hirtelen képváltós villogós, nálam ez a szempont. A hupikéket még nem érti, hétvégén ami a tv-ben van, azt szoktuk nézni, de az nem érdekli: björn mackó, a majmos, kisvakond, fifi, néha a roaryt megnézi, de az már későn van, addigra már játszik, de a chuggingtonra mindig oda ül. Eperkét meg még én szoktam megnézni :o) Azt ne is nézze, az olyan lányos :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!