Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normális, hogy ez a...

Mennyire normális, hogy ez a 2 gyerek így viselkedik, elkényeztetettek, vagy mi lehet velük?

Figyelt kérdés

Elmondanám,hogy nincs gyerekem, ezért is kérdezem ezeket tőletek és véleményt várok igazából.

Vigyáztam 3 napot két fiúra, az egyik 3, a másik 4 éves. A 4 éves nem eszik csak könyörgéssel, beteszi a kaját a szájába és kiköpi, össze kell neki vágni apró darabokra a kaját, de még úgy is épp hogy eszi. 5 terápiára hordják a szülők. Mikortól nem pelenkáznak már a szülők, mert őt még igen. Akkor 20x megkérdezi ugyanazt a kérdést egymás után és miután elmondom szépen megint megkérdezi, például,hogy ez kék, mondom igen kék, utána megint megkérdezi többször, egy óra múlva megint.Állandóan az orrába turkál és megeszi, már mondtam többször is,hogy hagyd abba, folytatja, utána már azt mondtam, hogy nagyon gusztustalan dolog, folytatja. Ugyanakkora mint a fiatalabb testvére, talán mert mindig csak csipeget.

A másik 3 éves eszik normálisan, de az meg állandóan sír az anyja után,ha már elmegy 1 percre akkor rohan utána és pofozkodik velem. Az anyja meg mindig felveszi és nem is nagyon szól rá. Sohasem köszönnek meg semmit. Már találkoztam két olyan 2 és fél évessel, akik mindent megköszöntek, például,ha adtam nekik kaját azt is. Nekik meg mondja az anyjuk,hogy köszönjetek, vagy mondjátok,hogy szia mikor elmegy, semmi. Mindig sír az anyja után, ha meg szépen mondom,hogy maminak el kell menni, gyerek játszunk valamit, mutatom a játékokat megbolondul, bőg, meg pofozkodik. Mit gondoltok?

2012. febr. 28. 17:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
* én meg gy. áp. végzettséggel
2012. febr. 28. 19:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Második, csal pofára ne ess..tudod ember tervez-gyerek végez :-) az egy dolog, neked mik a terveid, az egy másik a gyerekednek mihez lesz kedve!
2012. febr. 28. 19:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

nem a tieid és még így véleményezel róluk,persze sír az anyja után és persze nem akarnak veled lenni így nem is fogadnak szót,nem elég kedveset mondani nem hallottad még "a gyerekek mindent megéreznek" főleg ha nem szeretik őket.Basszus ne foglalkozz gyerekekkel ha nem érted meg őket.Kíváncsi lennék mit csinálsz velük,Én is vigyáztam sok gyerekre,soha nem volt,hogy nem fogadtak szót,érdekes,hogy játszani sem akar veled a pici.

Ilyen kérdést ki sem írnék.

2012. febr. 28. 19:27
 14/17 anonim ***** válasza:
61%
Ilyen emberre én sem bíznék gyereket! Jön majd a pofára esés, ha valamelyik gyerek elmondja, hogy hogy beszélsz... Meg is érdemelnéd!!! Nem csoda, hogy nem hallgatnak rád, stb...
2012. febr. 28. 19:36
 15/17 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Bakker! hogy mondhatsz ilyet egy gyereknek?! Azt, hogy nem tud enni, nem szórakozásból csinálja... kérlek, hogy ne hivatkozz az én nevelési elveimre, ha ilyen hülyeségeket csinálsz!!! Egy babysitter ne neveljen. Legyen ott, amíg a szülőknek dolga van, adjon enni, vigyen ki a játszótérre hintázni. Ennyi.

Eleve nem feladatod, de ha már csinálsz valamit, beszéld meg a szülőkkel! Ha nem értesz egyet az elveikkel, nem kell vigyázni a gyerekeikre....

Annak meg aki szerint csalok.... miért is? A lányom utálja a pelenkát, felismeri az ingert. Nyárig még van pár hónapja fejlődni. Miért ne sikerülhetne? Nem azt mondom, hogy minden gyerek képes erre ennyi idősen, de a problémamentes gyerekeknél azért 3-4 évesen már nem kell nappalra pelenka.

2012. febr. 28. 22:14
 16/17 anonim ***** válasza:

12-esnek igaza van. 13 hónapos gyerekkel még nincs tapasztalatod 2., hogy mi hogy lesz, legtöbb esetben a gyerek "beleszól" majd, hogy mit csinálsz. Teljesen nem fogod tudni véghezvinni amit eltervezel....

Pl. Én folyamatosan mondom a lányomnak, hogy csúnya dolog az orrát piszkálni, sajnos ennek ellenére túrja. Lekötözni nem tudom a kezét, talán majd ha más mondja neki (óvodás társ, óvónéni), megérti, én már nem tudok mit tenni. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a szülő nem akarja nevelni a gyereket. Minden gyerek más. Vannak nagyon erős akaratú gyerekek és vannak irányíthatóak. A pelenka elhagyását pedig úgy jó csinálni, hogy semmit nem erőltetsz, ha 1,5 évesen nem lesz érett a pelenka elhagyására, akkor csak kínlódni fogsz hónapokat vele. Én sosem erőltettem, a lányom 3 éves kora előtt nem sokkal lett szobatiszta, de úgy, hogy pár nap alatt. Akkorra érett meg rá. Tehát az erőltetés nem viszi előrébb az ügyet, csak gátolja. 2. válaszolónak ment.

2012. febr. 29. 09:28
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal empatikusabbnak kéne lenned, ha gyerekekre vigyázol, főleg,ha nem a tieid. Nagyon gondolkodj el ezen. Ha így eszik a 4 éves és pelenkás, akkor így eszik, ehhez csak a szüleinek van köze. Te nem a nevelőjük vagy, csak vigyázol rájuk. Beszélgess többet a szülőkkel, hogy lássák rajtad, szeretnéd,ha a gyerekek nyugodtak lennének,mikor az anyjuk nincs otthon. Közösen magyarázzátok el a kicsinek, mielőtt az anyja elhagyja a házat, hogy most anyu elmegy,de nemsokára jön, és veled lesz addig. Sokkal több türelem és empátia!
2012. febr. 29. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!