Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiszti kezelése hideg vizes...

Hiszti kezelése hideg vizes lefröcsköléssel? Vélemények? Anyósom szerint ez a megoldás.

Figyelt kérdés
2012. febr. 28. 09:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én párszor megpróbáltam, hogy lespricceltem vízzel, erre a lányom elkezdett nevetni. :)

Ha azt vesszük, nekünk bevált. Imádja a vizet, úgyhogy én fröcskölhetném álló nap, tetszene neki. :D

2012. febr. 28. 11:12
 12/20 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem elég megalázó módszer. CSak akkor tennék ilyet, ha már fulladásközeli állapotig hergeli magát a gyerek. Mert van ilyen állítólag.
2012. febr. 28. 13:18
 13/20 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, másodiktól kérdezném: neked ha hisztizik a gyereket, lehet vele szépen, értelmesen beszélni? mert az enyém meg se hallja, amit mondanak neki ilyenkor! és a nem foglalkozom veled módszer szoktam egyébként alkalmazni, illetve ha nem hagyja abba, amit nem szabad, akor fogom és elvonszolom onnan (pl pancsolni szkott a csapnál, akár órákig, ha hagynám)
2012. febr. 28. 13:20
 14/20 anonim ***** válasza:
56%

Tulajdonképpen 3 példa van előttem.

1. Kicsi voltam, hisztiztem, de akkor anyu elmesélése szerint már elég régóta, nem bírta tovább, hozott egy pohár vizet és rámöntötte. Utána egyszer se hisztiztem.

2. Saját fiam. hiszti korszak, már én se tudtam mit csinálni, igazából nálunk a nem figyelés nem vált be, folytatta ugyanúgy tovább végére durvult a helyzet, volt, hoyg kezdett lilulni. Akkor döntötem el, hogy ezt nem csináljuk tovább. Akkor következett a víz. Megpróbáltam csak lefröcskölni, nem használt. Végülis a figyelem elterelés jött be nála.

3. Fiam unokahúga. Amikor megismertem 5 éves volt. Sokszor volt nálunk, rengeteget hisztizett, mert tudta az anyjánál el tudja érni hisztivel amit akar. Próbálkozott nálam is, 1 hét után, minden módszert bevetettünk. Aztán egy hét elteltével amikor minden áldott nap min. 3-4 óra elment a hisztijével elpattant a cérna nála. Egész héten ígérgettem neki a hideg vizes zuhanyt, de az ígéret nem használt. Akkor fogtam az egyik hisztije alkalmából és bevittem a fürdőbe, mindenestül ráengedtem a hideg vizet. Abban a pillanatban megnyugodott. Azóta elég ránéznem a hisztik közbe és már abba is hagyja. De ez csak nálam működik, az anyjánál nem. Nála továbbra is hisztizik, ha kell 2 órán keresztül, mire eléri a célját.

Tehát van amelyik gyereknél használ, van amelyiknél nem.

2012. febr. 28. 13:23
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én is kipróbáltam sok mindent, de igen, nekem az vált be, ha megfogom a kezét és türelmesen, kedvesen azt mondom, gyere, beszéljük meg!(például)Ha most szépen csendben elmész játszani, akkor este sokáig pancsolhatsz a kádban, ahogy akarsz.

Nos, az ilyen kompromisszumok, "üzletek" tökéletesen beváltak.Vagy másik példa:"Ha nem hallgatsz el, nem kapsz fagyit!"Na, erre olyan jó lett hirtelen, mint a kis angyal :)(Persze fontos, hogy valóban be is tartsuk az ígéretünket).

2012. febr. 28. 13:25
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

1-2szer már én is alkalmaztam a hideg vizet, na nem lefröcsköltem, hanem megmostam az arcát. 2 éves elmúlt, írtóra bele tudja lovalni magát ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Van hogy el tudom terelni a figyelmét, az nem játszik nálunk, hogy átnézek rajta, mert jön utánam, megfogja a kezem és ordít az arcomba tovább... Na ekkor szoktam mondani neki, hogy most megmossuk az arcod, jó? Sírva mondja hogy jóóóóó, de már tartja is a kis arcát, megmosom neki, utána megköszöni:)

Ami egyébként 10-ből 8-szor bevállik, az az, hogy ha elkezdi a hisztit, elkezdem keresni Őt, hogy hova tünt az én kicsi fiam?? Na erre azonnal csönd lesz, és jön, hogy Anyaaa!! iiiittt!!! :)

2012. febr. 28. 13:58
 17/20 anonim ***** válasza:
35%

anyósod egy tapló

szerintem öntsd le egy pohár hidegvízzel

2012. márc. 4. 16:02
 18/20 anonim ***** válasza:
Én kipróbáltam néha bejött néha nem!!
2012. márc. 4. 17:51
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
konkrét tapasztalatot írok le. én a gyerek vagyok a történetben. nem voltam kimondottan hisztis (toporzékolás, magam földhöz vagdosása, ilyesmi nem volt soha). de néha, ha valami bántott, elkezdtem sírni és annyira belehergeltem magam, hogy szinte levegőt sem kaptam a hüppögéstől. anyu ilyenkor teljesen nyugodt hangon azt mondta nekem: "kicsit felzaklattad magad, gyere, bemegyünk a fürdőbe és megmossuk az arcodat, h megnyugodj egy kicsit". később, amikor ennyire sírtam, én magam mondtam, h bemegyek a fürdőbe arcot mosni és tök egyedül megcsináltam magamnak, szóval nálam használt és nem éreztem spártai nevelésnek. viszont a hideg vízzel lefröcskölés nekem egy kicsit erős, ilyet nem tennék a gyerekemmel. ez szerintem nekem is rosszul esett volna annó.
2012. márc. 4. 22:34
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem a hisztit szokás ezzel kezelni, hanem azt, ha nem kap tőle levegőt a gyerek. Önmagában a hisztizést nem szünteti meg, csak van olyan, mikor annyira sír, hogy már úgy kapkodja a levegőt, mintha csak egyre nagyobbakat lélegezne, de nem fújná, hogy csak hhü-hüü-hüü és muszáj vele valamit csinálni, hogy megint elkezdjen normálisan lélegezni.

Nekem mesélte anyukám, hogy egyszer úgy voltak vele, hogy nem foglalkoztak vele majd csak abbahagyom, egyre jobban üvöltöttem, utána elhallgattam, de annyira, hogy már gyanús volt, és csak azt látták, hogy már kékülök, akkor benyomtak a zuhany alá, és utána megint lélegeztem rendesen.

Fogalmam sincs meddig csináltam, mikor szoktam le róla, d e a mai napig emlékszem rá, hogy milyen rossz érzés, hogy csak mintha kapkodnám a levegőt és belül valami görcsbe lenne állva és nem kapok levegőt, de csak hangosan kapkodom tovább. Tényleg úgy hangzik, mintha csak zokogna tovább a gyerek, de akkor az már nem csak sima hiszti, nem kap levegőt rendesen.

2012. márc. 6. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!