Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Divat még névadót tartani?

Divat még névadót tartani?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk vallásosak, és a férjem nem akarja megkereszteltetni a lányunkat. De én szeretném, ha lennének "keresztszülei", így arra gondoltam, tartanánk névadót. Szokás még?
2012. febr. 27. 12:19
 1/4 anonim ***** válasza:

EZ nem divat kérdése......ha akartok, tartotok, hanem akkor nem. Tudod, erre mindenki mást mond, van aki szerint "igen persze tartsál, én is tartottam" van aki szerint meg "jaj, ne már, minek az?"

Attól kezdve, hogy szülők lettünk, család vagyunk, nem a külsőségeket kell nézni, hogy jaj vajon divat-e ez vagy az, hanem ha akartok a kisbabátoknak névadót, akkor tartotok. Ne más idegen emberek ízlése döntsön a családi életetekről, ha elfogadsz egy tanácsot..

2012. febr. 27. 12:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én nagyon szeretnék, örülnék, ha a testvéremék lennének a keresztszülők. De a férjem szerint ez is csak egy divatjamúlt hóbort, aminek semmi értelme... :(
2012. febr. 27. 12:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez egy helyes kis szokás annak, aki nem hívő, de mégis szeretne névadó szülőt felkérni. Ha akartok, tartsatok, nem kell nagy hacacáré, egy kis ebéd és koccintás a babára és a névadó szülőkre :)

1.

2012. febr. 27. 12:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Nyugodtan. Kisfia meg van keresztelve, de ha nem így lett volna,akkor névadót tartottunk volna. Egyébként mi sem vagyunk vallásosak, ezért csak névadót akartunk. De anyukámék nagyon szerettek volna keresztelőt, így az lett.Ne volt fejhajtás, kicsi faluban laknak, az ottani pap keresztelte meg, az imaházban (nincs templom).
2012. febr. 27. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!