Már nem tudom mi tévő legyek két és fél éves fiammal, folyton beteg, rossz evő, rossz alvó?
Eljött az a pont amikor azt mondom hogy nem bírom már.Fiam havi szinten két hetet beteg, ilyenkor alig eszik, rosszul alszik.Mondjuk ez általánosan is igaz, rossz evő, rossz alvó, elég nehéz természetű gyerek.Még nem jár közösségbe, nem tudom akkor mi lesz ha ovit kezd.Nagyon nehezen bírom már lelkileg ezt az állandó betegeskedést, rettegést hogy mikor mit kap el, mikor lesz megint magas láza.
Most is két hete beteg, azt hittem már javul de mégsem.Mivel nem alszik, így nyűgös semmi sem jó neki, nem fogad szót, hisztizik.Tényleg már úgy érzem hogy nem bírom tovább, tudom nem lehet ilyet mondani egy anyának, de nagyon el vagyok keseredve.A férjem persze nem ért meg, magamra maradok a problémámmal.Ha nem beteg is roppant nehéz vele, egy bevásárlás is kész procedúra mert nem fogad szót, pedig mindig megbeszélem vele hogy mit miért nem szabad, mit hogy kell csinálni, szeretem, imádom, ő a mindenem, és úgy érzem rossz anya vagyok mert nem tudok rá hatni, olyan mintha feleslegesen tanítanám, nevelném.Amúgy étvágytalan, rossz alvó, éjszaka is még mindig többször kel, nappal ha rajta múlna nem aludna, ha sikerül is elaltatni akkor max. egy órát alszik, de az látom hogy kevés, mert nyűgösen ébred, és a nap további részében sokszor csak nehezen kezelhető.Nem tudom mit rontottam el, mit kellene tennem, teljesen tanácstalan vagyok már.Úgy vártam ezt az időszakot, nehezen sikerült Ő nekünk, és egyszerűen szinte csak azzal telnek a hónapok hogy betegeskedik, vagy ha nem beteg épp akkor nem hajlandó enni.Most is csak sírok a tehetetlenségtől.
Írass fel neki valami nagyon jó probiotikumot az orvossal, aztán időnként csináljatok egy-egy probiotikumos kúrát. És minden nap nagy adag C-vitaminnal "tömjed". Természetesen vitamintabletta formájában, sokkal jobb, mint gyümölcsökkel, tapasztalat.
Természetesen nem azt mondom, hogy nem kell enni zöldségeket, gyümölcsöket, mert hogyne kéne, nagyon is fontos, de a vitamin szempontjából kell a kiegészítés.
Lehet, hogy vaskészítmény sem ártana neki, fokozza az étvágyat átmenetileg.
Ha így is beteges, hogy nem jár közösségbe, akkor kérdezd meg a dokidat, nem ajánl-e valami immunerősítést. Nekünk pl. bevált a broncho vaxom por, amiből kúrát kell csinálni, azt hiszem első rész 30 napon át 1-1 adag port vízben elkeverve meginni, utána 30 nap szünet, aztán 10 nap kúra, 10 nap szünet és ezt 3x megcsinálni ez az egész kúra. Az én lányom amikor bekerült bölcsibe, akkor lett nagyon beteges, most oviba jár, bölcsiben 8 antibiotikum kúrát csináltunk végig, oviban szeptembertől már csak egyet kellett és már heteket bír betegség nélkül ami nagy szó. Ezen kívül kapja még a multi tabs immuno kid-et természetesen a gyümölcsök, zöldségek mellé.
A dacolás hogy úgy mondjam általános és élettani sajátosság. Ha hisztizik, ne vedd fel, lépj tovább. Tudom könnyű mondani és nehéz megcsinálni, de ha látja, hogy nem hat meg a sírás, toporzékolás, akkor előbb-utóbb felhagy vele. Ezen kívül valami büntetés kilátásba helyezése is hasznos, nálunk most nagyon megy az Eperke és a Bogyó Babóca dvd, én ezzel szoktam "büntetni", hogy ha nem fogad szót, nem nézheti meg. 4 éves kislány anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!