Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak? Hogyan tudnám...

Mit csináljak? Hogyan tudnám fejleszteni? Abszolut nem akar beszélni.2 éves, és 2 honapos

Figyelt kérdés
csak annyi,hogy apa,baba,mama,papa,ebbe.ezt még egy 1 éves gyerek is tudja.már több mint 1 éve csak mutogat.mit kéne tennem,és ha kérdem töle fogsz beszélni,akkor rázza a fejét,h nem.2 évesen mondtuk az orvosnak,azt mondta,nem foglalkozik vele,csak akkor ha 3 évesen sem beszél.ez normális?ezzel kéne már foglalkozni nem?az összes körülöttünk lévö gyerek beszél,már totál lenéznek miatta,h valami gond van tuti.ez annyira rosszul esik nekem
2012. febr. 22. 20:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom, kihez hordja a barátnőd a gyerekét, de logopédus szóba sem áll 5 év alatti gyerekkel.....
2012. febr. 23. 12:37
 12/16 anonim ***** válasza:
Az enyémek 2 év 4 hónaposak,és nem beszélnek.Igaz,ők ikrek.Az egyik jóformán semmit sem mond,a másik most kezd pöntyögni.Ugyanazokat érzem,amiket te.Én egyelőre várok még,mert amúgy mindent megértenek,a legbonyolultabb utasításokat is.Csak már elképesztően bele vagyok fáradva!!
2012. febr. 24. 00:33
 13/16 anonim ***** válasza:
32%
Kedves 11. válaszoló! Tévedsz, hiszen mint írtam a barátnőmék is járnak. Heti 3x fél órát foglalkozik a gyerekkel játékos formában. Egyébként Egerben.
2012. febr. 24. 10:00
 14/16 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom a kérdést válasz nélkül hagyni ilyen válaszok után mint az előzőek.

Ne egy orvostól kérdezd meg, több szakember véleményét kérd ki. Igen is, hogy fontos, hogy kiderüljön baj van-e.

Azért fontos mert minél hamarabb elkezdődik a fejlesztés ( ha szükséges, bár ártani nem árt) annál jobbak az esélyek a lemaradás behozására.

Ha nem néztek utána és baj van, lehet hogy 7 évesen is még ott tartotok, hogy nem tud egy 5 szóból álló mondatot magától elmondani, beszéd hibás lesz stb.

Logopédus igen is foglakozik ilyen kis gyerekekkel is.

Ott van még a TSmt-torna, és a cranio-sacralis -terápia ami segíthet.

Ne foglalkozz az Einstein-es szöveggel meg másnak az ismerősével. Ő a Te gyereked, gondolom a legfontosabb neked az egész világon. Igen is utána kell járni a dolognak!!!

2012. febr. 24. 14:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódni, de nem is kell tétlenül ülni. A beszédfejlődést nagyban elősegítheted mozgásos mondókák, dalocskák tanításával. Mivel ezeket mutogatni is kell, először ezt tanulja meg a gyerek,s közben "ráragadnak" szótagok, szavak a mondókából, melyet már ő is ki akar mondani. És igen, logopédus is megnézhetné, mert hivatalosan akkor beszélünk megkésett beszédfejlődésről, ha 18 hónapos koráig nem szólal meg a gyermek.Biztos nincs nagy baj de érdemes utánanézni.
2012. okt. 26. 15:04
 16/16 anonim ***** válasza:

Dráda Utoltó Válatoló!

De hát már megszólalt..!

2023. márc. 3. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!