2 éves kisfiamnak folyamatosan folyik a nyála mit lehet tenni, hogy lenyelje?
Amikor 2 éves volt a lányom, egész nap folyt a nyála, mert jött a foga. Aztán tényleg ki is jöttek, de valahogy jóval később. Utána 2,5 évesen megint folyt a nyála, és utána is jöttek új fogak (az utolsók).
Hány foga van a tiednek?
Az én fiam is 2 éves múlt, és periodikusan neki is folyik a nyála (érdekes, főleg inkább este). Mi is várjuk még a 4 utolsó fogat, és egyáltalán nem gondolom, hogy ez kóros lenne. Beszél, és folyik közben a nyála, de nem azért, mert nem nyeli le.
4-15 hónapos koráig folyamatosan előke volt a nyakában, mert amíg nem jöttek ki a szemfogai, állandóan ömlött a nyála.
Az én kétévesemnek is nyálkendőt kötök néha itthon a nyakába, amit picinek nem is használtunk, mert egyszerűen folyik a nyála szó szerin. Neki most jött ki a két alsó 5-e, még várjuk a felső 5-öket. Ha azután is ennyire folyik, ami szerintem sem normális, akkor továbbmegyek a gyerekdokinál.
Ugyanis már többször kérdeztem tőle, hogy ez normális e, ő is a fogára fogta, meg arra, hogy fiú, és általában a fiúk szó szerint lusták lenyelni a nyálukat. Ezt mondta.
Én hallottam olyanról, hogy valaki ezért jár dévényeshez, mert az állkapcsa meg kell valahogy erősíteni, nem tudom pontosan, de pont a sok nyálfolyás volt a háttérben, ezért kérdezem én is a gyerekorvost egyfolytában.
Nem normális, hogy 27 hónaposan napi 2-3 felsőt elhasználunk, mert csuron nyál a nyakánál.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!