Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Futyi kerdes, kisfius anyukak,...

Futyi kerdes, kisfius anyukak, tapasztalat?

Figyelt kérdés
Olyan anyukak valaszat szeretnem olvasni, akik hasonlo helyzetben vannank: a kiasfiamnak mar masodszorra gyulladt be a futyije, mind a ketto alkalommal ugyanaz volt a peroblema, gennyes es duzzadt volt, nagyon fajt neki, kitisztitottak jodoldattal parszor, kapott antibakterialis kenocsot, borogatni kellett es elmult. Mas is volt ilyen helyzetben? Es ha igen, mi kovetkezik utana ha mar nagyobban lettek a gyerekek? (2 eves) Lett ebbol problema, barmilyen?
2012. febr. 17. 21:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Két fiam van,7 éves és 2 éves.Mind a kettőnek begyulladt már többször is a fütyije.Az első fiammal mentem is egyből az orvoshoz aki lehúzta a bőrt és kitisztította.Azt mondta,hogy amíg pelenkát hord nem lehet teljesen lehúzni,mikor mosom neki csak addig húzzam le a bőrt amíg lehet de alaposan mossam meg.Soha többet nem gyulladt be neki amíg én mostam.Mióta egyedül fürdik többször is előfordult már,mert nem húzza hátra a bőrt rendesen vagy ha igen csak a kezével locsolja a vizet.A második fiamnál már tapasztaltabb voltam,de mégis előfordult a gyulladás és a letapadás.Nagyon csiklandós és nehezen tudtam megmosni neki.Őt már nem vittem orvoshoz,én húztam le neki,de csak az egyik oldalon és kitisztítottam.De begyulladt így kénytelen voltam orvoshoz vinni aki azt mondta hogy jót tettem,adott antibakteriális kenőcsöt és ha elmúlt a gyulladás húzzam le a másik oldalon is.Azóta nem volt semmi problémánk.

Nem lehet hogy valami mindig marad a bőr alatt amitől begyullad?

2012. febr. 20. 14:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

9. válaszoló vagyok

Soha nem húzogatom a bőrt a fütyijén.

Mégse gyulladt be azóta se azelőtt.

2012. febr. 20. 19:59
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Off!

2 éves a kisfiam, de mi még nem húzzuk hátra a bőrt a kukiján és soha nem volt vele gond. Én úgy olvastam, hogy "direkt" van letapadva ilyenkor a bőr, épp hogy a fertőzések ne jussanak be alá. A gyerekorvos is azt mondta, hogy még ráérünk.

De itt már kaptam egy jó urológus elérhetőségét, Bp-n, ha gondolod átküldöm. :) Bár lehet nem Mo-ról írsz.

2012. febr. 20. 22:41
 14/14 A kérdező kommentje:
5 nap telt el, elmult az a nagy vorosseg es fajdalom, ma haromszor mondta hogy faj neki, de rovid ideig, egy helyen van kicsit letapadva, a tobbi helyen hatrahuzodott, kamillas furdoben csucsult ma parszor es ma megtanitottam, hogyan mossa maganak :-) mindezt fajdalommentesen, nem szolt erte, persze meg nem sikerul neki rendesen, kicsi meg, de legalabb erti, hogy azt jol meg kell mosni. Eddig is mostam neki, most vagy huszonodszor oda fogok figyelni es utana tiszta ruhaval szarazra is torlom. A kis letapadas az egyik oldalon pedig csak az, hogy folyamatban van a feljovetel, nem bantom, csak azt mossuk ami latszik, ahol siman hatrajon, vagyis az osszess tobbi reszen. Remelem ez volt az utolso ilyen gyulladas. 6 honapja volt az elso, de az 2 nap alatt meggyogyult. Talan most, hogy azota hatra lehet huzni neki, nagyobb helyen gyulladhatott be, nem tudom. Meg korai, de eddig meg sem ebredt amiota alszik, pedig az elmult par napban vagy orankent a fajdalomcsillapito ellenere...
2012. febr. 20. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!